Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Liselilerden Tramvayda Farkındalık Çalışması

Liselilerden Tramvayda Farkındalık Çalışması

Samsun’da lise öğrencileri, vatandaşlarla kitap okudu. Öğrenciler kitap okuma konusunda farkındalık çalışması gerçekleştirdirler.

Tekkeköy Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 180 öğrenci, vatandaşlara kitap hediye etti. Tekkeköy ilçesinden On Dokuz Mayıs Üniversitesine giden tramvaya binen öğrenciler, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için yolculuk boyunca vatandaşlarla kitap okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun’da 2 yıldır okuma seferberliği yürüttüklerini söyledi.

Öğrencilerin araştıran, sorgulayan, sağlıklı analiz yapabilen, engin dünya görüşüne sahip bireyler olarak topluma kazandırılmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Esen, “Kitap okumayı alışkanlık haline getirir ve bunun kalıcılığını sağlarsak öğrencilerimizin Türkçeyi doğru, güzel ve etkin şekilde kullanabilmelerini, duygu ve düşüncelerini de ifade etmelerini sağlayacağız. Böylece öğrencilerin estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetişeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Farklı Etkinlikler Yapılıyor

Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla okullarda farklı etkinlikler yapıldığına değinen Esen, şunları belirtti:

“Kitap okuma ihtiyacı ülkemizde maalesef çok geri sıralarda yer alıyor. Kitap okuma ile ilgili istatistiklerimiz kötü olabilir ama sorumluluğumuzun bilincinde hareket ederek bunu artırmalıyız. Okullarımızda belli bir okuma oranını yakaladık ama biz yaptığımız etkinlik ve projelerle her eve, her sokağa okuma alışkanlığını taşımak istiyoruz.”

yorumunu bırak