Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

LGS Tercihi Yapacaklar Dikkat!

LGS Tercihi Yapacaklar Dikkat!

Binlerce öğrencinin merakla beklediği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Bilişim Eğitim Kurumları Rehberlik Servisi yetkililerinden Filiz Arslan, LGS tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.

LGS sonuçlarına göre yapacakları doğru lise tercihleri ile öğrenciler, iyi bir üniversite ve mesleğe sahip olmaktaki ilk adımı atmış olacaklar. Merkezi Sınav Puanı ile yerleştirme işlemleri için tercihler, 5-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hızlı Karar Vermeyin

LGS tercihleri için kısıtlı bir zamanın bulunduğunu belirten Filiz Arslan, “Tercihte bulunmak kadar süreyi iyi bir şekilde kullanabilmek de önemlidir. Bu nedenle acele etmeden karar vermeye çalışmakta ve sabırla araştırma yapılması gerekir.” dedi.

Okul ya da kolej seçimi sırasında öğrencinin isteklerinin önemli olduğuna vurgu yapan Arslan, gerektiğinde bu konuyla ilgili bir uzmandan yardım alınabileceğini belirtti. Arslan, “Lise bir bakıma üniversiteye hazırlık olarak görünebilir. Bundan dolayı da öğrencinin üniversitede istediği bölümle uyumlu bir lise seçimi yapması önemlidir. Mesela; mühendislik ya da tıp gibi alanlarda eğitim almak isteyen öğrenciler tercihlerini fen lisesinden yana yapmalıdır. Öğrencilerin kendilerini iyi tanıyabilmeleri için uzmanlar tarafından çeşitli testler uygulanabilir.” şeklinde konuştu.

Yüzdelik Dilime Dikkat!

LGS tercihi yaparken yabancı dil eğitimi, teknolojiyi kullanım ve okulda sağlanan güvenlik ortamı gibi farklı faktörlere  de dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Arslan sözlerini yüzdelik dilim hakkında bilgi vererek tamamladı. “Öğrencilerin belirledikleri ya da akıllarında olan okulların yüzdelik dilimlerine dikkat etmeleri gerekir. Puanı baz almak yanıltıcı olabilir. Bunun nedeni ise her sene gerçekleşmekte olan LGS’nin zorluğuna göre taban puanlarında da değişikliğin yaşanmasıdır.

Tercih esnasında öğrencilerin yüzdelik dilimlerine uygun olarak bir liste hazırlanmalıdır. Bu listenin ilk bir ya da ikinci sırasında yüzdelik dilimlerinin tutmadığı ancak çok istedikleri liseleri yazabilirler. Bu durumda göz önünde bulundurmaları gereken nokta ise çok büyük bir farkın olmaması gerektiğidir. Yani yüzdelik dilimde çok büyük farkların olduğu liseler, tercih listesine eklenmemelidir.”

Bilişim Eğitim Kurumları Rehberlik Servisi yetkilisi Filiz Arslan’ın lise tercihleriyle ilgili verdiği bilgilerin tamamına erişebilirsiniz.

 

 

 

yorumunu bırak