Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Aman Çocuklar Dikkat!

Aman Çocuklar Dikkat!

Uzmanlar uyardı! Gelişim çağındaki çocuklar sağlıklı beslenme, yaşamlarını etkilemekte.

Türkiye nüfusunun yaklaşık olarak beşte birlik kısmı öğrencilerden oluşmakta. Nüfusta bu kadar çok payı bulunan gençlerin beslenme alışkanlıkları üzerine açıklamalarda bulunan Bilişim Koleji diyetisyen ekibi, sağlıksız beslenme durumunda gelecekte gözlenecek sorunlar hakkında bilgi verdi.

Yetişkinlik döneminde gözlenen alışkanlıkların çocuklukta kazanıldığına dikkat çekilen açıklamada, sağlıklı ve yeterli beslenmenin de çocukluktan gelen bir davranış bütünü olduğuna değinildi. Yapılan açıklamada, ” Yetişkinlik döneminde iyi bir şekilde beslenme alışkanlığının devam etmesi, çocukluk dönemi içerisinde beslenme alışkanlıklarıyla yakından ilgilidir. Çok fazla tatlı seven ya da hazır gıdalarla beslenen çocuklar, hayatlarının ileri ki dönemlerinde de bu tarz beslenmeyi sürdürürler. Düzenli beslenme alışkanlığının sağlıklı bir şekilde olabilmesi için çocukların küçük yaştan yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekir. ” denildi.

Sağlıksız Beslenmek İstenmeyen Sonuçlara Neden Olabilir

Uzmanlar hareket halinde olan çocukların enerji kayıplarına dikkat çekerek, düzenli olarak alınması gereken protein oranı olduğunu belirtti. Gelişim çağındaki çocukların sağlıksız beslenmesinin gelişimlerini olumsuz yönde etkilediği ve özellikle de okuldaki başarılarında düşme gözlendiği belirtilen açıklamada, sağlıksız beslenmenin ileri ki dönemlerde ciddi problemler oluşturabileceğine vurgu yapıldı. Bilişim Koleji yetkilileri, ” Bazı kanser tipleri, koroner kalp hastalıkları ve beyin damar hastalıkları gibi sağlık sorunlarının en büyük nedeni yanlış beslenme yöntemleridir. Doğru beslenmenin temellerinin de çocukluk döneminden itibaren atılmaya başlandığı düşünüldüğünde, beslenmenin önemi çok daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. ” şeklinde konuştu.

Çocukların daha sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için öneri ve tavsiyelerde de bulunulan açıklamanın tamamına ulaşarak, detaylı bilgi edinebilirsiniz.

yorumunu bırak