Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

DGS tercih kılavuzu ne zaman başlayacak?

DGS tercih kılavuzu ne zaman başlayacak?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS tercihleri için ÖSYM'den bir açıklama gelmedi. Geçen yıl tercihler sonuçların açıklanmasından 4 hafta sonra başlamıştı.

DGS tercihleri için ÖSYM’den bir açıklama gelmedi. Geçen yıl tercihler sonuçların açıklanmasından 4 hafta sonra başlamıştı. Üniversite kayıtlarının başlaması nedeniyle en geç 2 hafta içerisinde bu yıl tercihlerinin başlaması öngörülüyor.

DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Taban puanlarının ve kontenjanlarının da kısa sürede açıklanması bekleniyor.

DGS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANDI!

Dikey Geçiş Sınavı (2020 DGS) sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan DGS 2020 sınavının sonuçları heyecanla bekleniyordu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada 9 Eylül’de açıklanması beklenen sonuçların adayların erişimine açıldığını aktardı.

Meslek yüksekokulları ile Açıköğretim önlisans mezunlarının girdiği Dikey Geçiş Sınavı’nın sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandı.

DGS tercihleri için ÖSYM'den bir açıklama gelmedi. Geçen yıl tercihler sonuçların açıklanmasından 4 hafta sonra başlamıştı.

GÖZLER ÖSYM’DE!

Adaylar tercihler için yayınlanacak olan kılavuzu bekleyişe geçti. Henüz tarih açıklaması gelmese de 2 hafta içerisinde tercihlerin alınması bekleniyor…

SORU VE CEVAPLAR ERİŞİME AÇILDI!

09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 07 Eylül 2020 tarihinde saat 13.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

DGS tercihleri için ÖSYM'den bir açıklama gelmedi. Geçen yıl tercihler sonuçların açıklanmasından 4 hafta sonra başlamıştı.

Adaylar, ÖSYM‘nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

enbasariliokullar.com

yorumunu bırak