Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

2. Aşama BİLSEM Nedir, Nasıl Hazırlanılır?

2. Aşama BİLSEM Nedir, Nasıl Hazırlanılır?

BİLSEM sınavı toplamda iki aşamadan gerçekleşen bir sınavdır. Genel olarak 1. aşama ve 2. aşama olarak adlandırılmaktadır.

  1. Aşama: Tablet ile grup tarama uygulaması.
  2. Aşama: Bireysel yeteneklerin (genel yetenek, resim ve müzik) değerlendirilmesi.

Tablet bilgisayar ile grup taraması gerçekleştikten sonra, başarılı olan öğrenciler ikinci aşamaya geçmeye hak kazanır. Bu nedenle, 2. aşamanın tam olarak ne olduğu ve nasıl uygulandığı pek çok velinin kafasını kurcalamaktadır.

BİLSEM 2. Aşama: Bireysel Değerlendirme

BİLSEM 2. Aşama Nedir?

1. aşama sınava giren tüm çocuklara aynı derecede hitap eden bir sınavdır. Ancak 2. aşama her çocuğu aynı derecede kapsayan bir sınav değildir. Yeteneklerinin ölçümlendiği bu aşama sonucuna bağlı göre sınav sonuçları belirlenmektedir. BİLSEM sınav sonuçlarına bağlı olarak beklediği başarıyı elde edemeyen çocuklar, bir sonraki sene tekrar sınava hazırlanabilirler. Her çocuk özeldir ve içerisinde belirli bir potansiyel taşır. Bu nedenle yeteneklere özel olarak çalışmalar gerçekleştirerek BİLSEM sınavlarına hazırlık yapılabilir.

2. Aşama Sınavlarına Hazırlık

Zeka gelişimi doğumdan sonraki süreçte de devam etmektedir. Bu nedenle çocukların gelişimleri büyük önem taşımaktadır. Zeka gibi yetenekler de çocukluk döneminde üzerine gidilerek geliştirilebilmektedir. BİLSEM Genel Yetenek sınavlarına katılım sağlayacak öğrenciler dikkat geliştirici oyunlar, zeka geliştirici setler ve zeka oyunları gibi farklı aktivitelerle zihin becerilerini geliştirebilmektedir. Bu alanda çocuklara farklı çalışmalar sunan online çalışmalar da bulunmaktadır.

  • 2. Aşama sınavına resim alanda girecek olan çocuklar resim çalışmaları yapmanın yanında görsel zekalarının gelişimine de destek almalıdır.
  • 2. Aşama sınavına müzik alanında girecek öğrenciler kulak ve bellek çalışmaları yapmalıdır.

BİLSEM sınavı toplamda iki aşamadan gerçekleşen bir sınavdır. Genel olarak BİLSEM 1. aşama ve BİLSEM 2. aşama olarak adlandırılmaktadır.

BİLSEM Sınavlarında Kullanılan Bireysel Değerlendirme Yöntemleri

2015 yılından beri uygulanmakta olan bireysel değerlendirme yöntemleri şu şekilde gerçekleşmiştir.

  • 2015 yılında 2, 3 ve 4. sınıflar: WNV (Wechsler Zeka Testi)
  • 2016 yılında 1 ve 2. sınıflar: Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi
      • 3 ve 4. sınıflar: Wechsler Zeka Testi
  • 2017 yılında 1 ve 2. sınıflar: ASIS (Anadolu-Sak Zeka Ölçeği)
      • 3. sınıflar: Wechsler Zeka Testi

2. aşamada uygulanan sınavlar çocukların anlık zekalarını ölçümlemekte kullanılan yöntemlerdir. Bu sınavlar için özel olarak hazırlanan kaynaklardan yararlanarak, başarıyı yakalayabilirsiniz.

 

enbasariliokullar.com

1 yorum


  1. Kadriye Yakup

    bilsem hazırlık kurumu hem uygun ücretle kitap satışı yapıyor hem de nasılk hazzırlanırız yardımcı oluyor göz gezdirin derim dostlar

yorumunu bırak