Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Yüz Yüze Eğitim Ertelendi!

Yüz Yüze Eğitim Ertelendi!

Yüz yüze eğitim ertelendi! MEB’den uzaktan eğitim ve okullar açıklaması! Okullar ne zaman açılacak ve uzaktan (online) eğitim ne zaman bitecek?

Yüz Yüze Eğitim Ertelendi, Tarihleri Açıklandı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarda uzaktan eğitim devam ediyor. Aralık ayının sonlarına gelinirken gerek öğrenciler gerekse veliler tarafından konuya yönelik araştırmalar hız kazandı. Bu noktada, ‘Okullar ne zaman açılacak ve uzaktan eğitim ne zaman bitecek?’ sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Yüz yüze eğitim ertelendi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada “İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.” denildi.

25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresinin de eklendiği bildirildi. Yüz yüze eğitim 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

OKUL SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği yüz yüze sınavlar hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, yüz yüze uygulanması beklenen okul sınavlarının iptal edildiği vurgulanırken karne notları hakkında detaylar paylaşıldı.

Bakan Selçuk, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden verileceğini ifade ederken şu mesajı paylaştı:

Yüz yüze eğitim ertelendi! MEB'den uzaktan eğitim ve okullar açıklaması! Okullar ne zaman açılacak ve uzaktan (online) eğitim ne zaman bitecek?

“Sevgili öğrencilerimiz, biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiye yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

Bu yıl olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz. Güzel bir gün diliyorum.”

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak