Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

2021 KPSS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

2021 KPSS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

2021 EKPSS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı(EKPSS)

2021 EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13-19 Ocak tarihleri arasında yayımlanan 2021-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda belirtilen kurallara göre, kılavuzda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli kamu personeli yerleştirme işlemlerini tamamladı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

ÖSYM, 2021 EKPSS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. 2021 EKPSS sonuçlarına ÖSYM'nin resmi sitesinden erişilebilecek.

2021 EKPSS SONUÇLARI İÇİN ÖSYM BAŞKANI AÇIKLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli EKPSS adaylarımız, 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-EKPSS/Kura Engelli Kamu Personeli sınav sonucu ile yerleştirme sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden açıklandı. Sonuçların adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim. #2021EKPSS” dedi.

EKPS Sınavı Nedir?

KPSS yani kamu kurumlarına personel alımı için yapılan “Kamu Personeli Seçme Sınavı”nın bedensel engele sahip vatandaşlara özel olarak uygulanan kamu kurumlarına alınacak personelleri seçme sınavdır. Adı EKPSS yani “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı”dır. 2014 yılında alınan karara göre “ÖMSS” resmî gazetede “Özürlü” tanımının yerine “Engelli” tanımının kullanılmasıyla beraber “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı”nı resmî olarak kullanıldı.

ÖSYM, 2021 EKPSS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. 2021 EKPSS sonuçlarına ÖSYM'nin resmi sitesinden erişilebilecek.

EKPS Sınavına Kimler Girebilir?
Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS‘nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumdaki engelli adaylar başvurabilecek.

 

EKPS Sınavına Girebilmek İçin Yüzde Kaç Rapor Gerekli?
EKPSS sınavına katılmak için belirlenen engel oranı var mıdır? Sınava girebilmek için engellinin, %40 ve üzeri engel oranının bulunması gerekmektedir.

ÖSYM, 2021 EKPSS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. 2021 EKPSS sonuçlarına ÖSYM'nin resmi sitesinden erişilebilecek.

EKPS Sınavına Girebilmek İçin Ne Gerekli?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 09.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapabilecek.

EKPS Sınavına Girebilmek İçin Yaş Sınırı Nedir?

Sınav başvuru sürecinde geçerli süreli raporların başvurusu kabul edilecektir. 65 yaşını dolduran engelli adayların EKPSS‘ye başvurusu kabul edilmeyecektir.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak