Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MEB’den Mobil Soru Bankası Uygulaması

MEB’den Mobil Soru Bankası Uygulaması

MEB, 15 bin sorudan oluşan Mobil Soru Bankası uygulamasının erişime açıldığını duyurdu. Bu kapsamda Mobil Soru Bankası, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri için hazırlandığı belirtilen açıklamada, uygulamada Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe grubu, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerinin 200 üniteden oluşan tüm müfredatı kapsayan 15 bin soru bulunduğu bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı açıklamada, 15 bin sorudan oluşan Mobil Soru Bankası uygulamasının erişime açıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, MEB’in COVID-19 salgını sürecinde tüm kademelerdeki öğrencilere kaynak desteği sunmaya devam ettiği belirtildi. Uygulamadaki soruların, alan öğretmenleri tarafından, derslerin öğretim programları, üniteleri, konuları ve kazanımları dikkate alınarak hazırlandığı aktarılan açıklamada, “Soru bankasına ayrıca Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ‘Kazanım Kavrama Testleri’ de ünite, konu ve kazanımlara göre sınıflandırılarak eklendi. Ücretsiz sunulan Mobil Soru Bankasına Android ve IOS işletim sistemli cihazların Google Play Store ve App Store uygulamalarından erişilebiliyor” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı açıklamada, 15 bin sorudan oluşan Mobil Soru Bankası uygulamasının erişime açıldığını duyurdu.

‘BU MOBİL UYGULAMA, OECD TARAFINDAN DA ÖRNEK BİR UYGULAMA OLARAK GÖSTERİLDİ’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın tüm birimlerinin COVID-19 salgını sürecinde öğrencilere destek olmak üzere sürekli yeni kaynaklar oluşturduğuna işaret ederek, bu kapsamda daha önce pek çok destek paketi paylaşıldığını hatırlattı. Daha önce özel eğitim öğrencilerini desteklemeye yönelik ‘Özelim Eğitimdeyim’ mobil uygulamasını geliştirip öğrencilerin kullanımına sunduklarını belirten Selçuk, şöyle konuştu:

“Bu mobil uygulama OECD tarafından da örnek bir uygulama olarak gösterildi. Bu kez lise öğrencilerimizin öğrenme süreçlerini ve deneyimlerini geliştirmek için bir ‘Mobil Soru Bankası’ uygulaması geliştirdik. Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe grubu, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerinin tüm ünitelerini kapsayan sorulardan oluşan mobil uygulama, lise öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Mobil uygulamadaki soru bankası sürekli güncellenecek. Uygulamanın gençlere faydalı olmasını diliyorum. Süreci koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

yorumunu bırak