Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

EKYS sınav giriş belgesi ve yerleri sorgulama

EKYS sınav giriş belgesi ve yerleri sorgulama

 Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında yönetici pozisyonlarında çalışmak isteyen vatandaşlar sınav giriş belgeleri/ sınav yerleri nasıl sorgulanır gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İlgili kurum tarafından yapılan açıklamaya göre giriş belgesi adayların erişimine açıldı. İşte, 2021 ÖSYM ile EKYS sınav giriş belgeleri/ yerleri sorgulama ekranı!

5-11 Şubat’ta başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar EKYS sınav giriş belgesi yayınlandı mı, EKYS giriş belgeleri / sınav yerleri nasıl sorgulanır gibi sorulara yanıt arıyordu. Haberimizin devamında ÖSYM ekranı ile EKYS sınav giriş belgesi sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SINAV GİRİŞ BELGESİ AÇIKLANDI!

Yönetici seçme sınavı başvurularının ardından gözler EKYS sınav giriş belgelerine çevrildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince, 14 Mart’ta düzenlenecek Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı 2021 MEB EKYS adaylarının sınava giriş belgeleri erişime açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme  Sınavı ile ilgili detaylar, sınavın yaklaşması ile paylaşılmaya başlandı. 5 – 11 Şubat 2021 tarihleri arasında başvuruları tamamlanan EKYS için sınav tarihi belli oldu. Heyecanla beklenen sınav için tarih 14 Mart 2021 Pazar günü olarak belirlendi. Saat 10.00’da başlayacak sınav için adayların zamanında sınav yerinde olması önemlidir.

SINAV DETAYLARI

Vatandaşlar 2021 EKYS sınav giriş belgeleri/ sınav yerleri nasıl sorgulanır, EKYS sorgulama ekranı gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. EKYS girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır.

Dikkat: Sınav günü saat 10.00’a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır. Adaylar, sınav salonuna, Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportları kontrol edilerek alınacaklar (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Geçici Kimlik Belgesi” de geçerlidir.), sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Yerine oturan aday Sınava Giriş Belgesi ile kimlik belgesini sırasının üzerine koyacaktır.

Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklar ve sınava giriş belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolünden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları (Her aday, sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu, kendisine ait cevap kâğıdını kullanmak zorundadır. Başka bir adaya ait cevap kâğıdını kullanan adayın sınavı geçersiz sayılır.) ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.

 

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak