Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Okullar Tekrar Kapanacak Mı?

Risk durumu değişen şehirlere yeni tedbirler gelecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullar tekrar kapanacak mı? Yeni yüz yüze eğitim kararları haberimizde…

Okullar Tekrar Kapanacak Mı?

Okullarda yüz yüze eğitime devam edilmesi veya ara verilip uzaktan eğitim sistemine geçilmesi durumu bugün belli olacak. Kabine toplantısı sonucunda okullar tekrar kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geçtiğimiz günlerde açıklama geldi. Bakan Selçuk, okulların 2 Temmuz 2021 tarihine kadar açık kalacağı konusunda bir bilgilendirme yaptı.

2 hafta önce Bilim Kurulu üyeleri 81 ilin risk haritası belirlemişti. Bilim kurulu, risk haritasının güncel halini bugün Kabine toplantısı ardından açıklayacak. Okullarda eğitim durumları ne olacak?

Okullar Tekrar Kapanabilir Mi?

Türkiye Koranavirüs risk haritası 1 Mart 2021 tarihinde Bilim Kurulu üyeleri açıklamıştı. Günlük yayınlanan tablo sonrası eğitimin yüz yüze mi yoksa uzaktan mı olacağı konuşuluyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada il hıfzısıhha kurulu ve valilere bağlı olarak kararların verilebileceğini söylemişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk:

“Yani diyelim ki yüksek riskli illerimiz var. Biliyorsunuz yerinde karar diye bir uygulamadan bahsediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan toplantıda yerinde karar konusunda tüm bakanlıklara verilen görevler var. Çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzısıhha kurulu, sayın valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verilebilir. Yani ‘Burada çok yüksek risk var, biz bu hafta sınav yapmayalım, bu hafta okulu açmayalım’ diyebilir. “

Okullar ve Risk Haritası

Sağlık Bakanlığı 13 gün önce risk haritasını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haritanın 2 haftada bir güncelliğini sağlayacaklarını duyurdu. Nüfus bazlı olan risk haritası, güncel hali ile beraber okulların durumu konusunda bir kesinlik sağlayacak.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz Açıkladı!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, katıldığı canlı yayında risk haritası ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle Marmara’da İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli gibi illerin kırmızıya döneceğini düşündüğünü belirtti. Haritada düşük ve orta riskli illerin sayısının azalacağı konusuna dikkat çekti.

Kapalı alanları risk olarak gördüğünü belirten Bilim Kurulu üyesi Avrupa’da da benzer gelişmelerin yaşandığına işaret etti.

 

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak