Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Arnavutluk’ta Türkçe Eğitim

Arnavutluk’ta Türkçe Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da bir lisede öğrencilerle çevrim içi derste Türkçe sohbet etti. Selçuk, öğrencilere başarılar dileyerek, “Sizlerin Türkçe eğitimi konusundaki tercihi bizim için çok değerli, sizlerle Türkçe sohbet etmek ise heyecan ve gurur verici.” dedi. Bakan Selçuk, Arnavutluk’ta Türkçe eğitim ile ilgili bilgi verdi.

Arnavutluk’ta Türkçe Eğitim

Selçuk, Tiran’da Asım Vokshi Yabancı Diller Lisesinde Türkçe dersine ve Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunda gerçekleşen restorasyonun açılış törenine katıldı, Türkiye Maarif Vakfına ait New York Tiran Üniversitesini (UNYT) ziyaret etti.

Selçuk, Arnavutluk Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Evis Kuşi ile Asım Vokshi Yabancı Diller Lisesinde Türkçe dersine katılarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dersleri çevrim içi gören öğrencilerle sohbet etti.

Arnavutluk’ta Türkçe Eğitim gören öğrencilerle Türkçe konuşan Selçuk, kendilerine eğitimlerinde başarılar dileyerek, “Sizlerin Türkçe eğitimi konusundaki tercihi bizim için çok değerli, sizlerle Türkçe sohbet etmek ise heyecan ve gurur verici.” dedi.

Arnavutluk Başkent’i Tiran’da Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Açıldı!

Arnavutluk'ta Türkçe Eğitim gören öğrencilerle Türkçe konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kendilerine eğitimlerinde başarılar diledi.

Selçuk daha sonra Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği destekleriyle restorasyonu gerçekleşen başkent Tiran’daki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunda açılış törenine katıldı.

Bakan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, çok sayıda okul açılışında bulunduğunu, birçok yeni okul yaptıklarını ve yenilenmesinde bulunduğunu aktararak, yenilenen böyle bir okulda bulunmaktan ayrı bir heyecan duyduğunu ifade etti.

Okula Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesinde emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür eden Selçuk, kendileri için böyle bir okulda bilgili, ülkesini seven, dünyayı tanıyan çocukların yetişmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Katkı veren herkese teşekkür eden ve bunun devam edeceğini belirten Selçuk, “Türkiye’den çocuklarımızın buraya gelmesi, buradaki çocuklarımızın Türkiye’ye gelmesi ve iş birliğinin artması bu tür eğitim kurumları sayesinde daha da artacaktır diye umut ediyorum.” diye konuştu.

2 Yıllık Süreç

Arnavutluk'ta Türkçe Eğitim gören öğrencilerle Türkçe konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kendilerine eğitimlerinde başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başta Eğitim Bakanlığı, TİKA ve YTB Başkanlıkları olmak üzere ilgili tüm kurumların, Arnavutluk’un eğitim altyapısına ve sosyal kalkınmasına büyük yardımlarda bulunduğunu anımsatan Yörük, “Biz de Tiran Büyükelçiliği olarak, ‘Çorbada bir miktar tuzumuz olsun’ düşüncesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin verildiği, Türk ve Arnavut bayraklarının birlikte dalgalandığı bu okulun yenilenmesi ve daha çağdaş bir eğitim-öğretim ortamına kavuşturulabilmesi için yaklaşık 2 yıl önce bir seferberlik başlattık.” diye konuştu.

 

EN BAŞARILI OKULLAR

2Yorumlar


yorumunu bırak