Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Okullar Tekrar Mı Kapanacak?

Okullar Tekrar Mı Kapanacak?

Türkiye’de koronavirüs vakaları artış gösteriyor. Vaka sayısı 30 bini aştı. Bu artışlar sonrası kısıtlamaların tekrar gelip gelmeyeceği merak konusu haline geliyor. Peki, okullarda son durum nedir? Eğitim yuvaları tekrar mı kapanacak ? Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Uzaktan eğitim salgın bittiğinde de devam mı edecek? Kalıcı hale mi geliyor? İşte ayrıntılar…

Okullar Tekrar Mı Kapanacak?

Kademeli normalleşme sonrası vaka sayıları 30 bini  aştı. Eğitim kurumlarının akıbeti sorgulanmaya başlandı. Sıklıkla “Okullar tekrar mı kapanacak ? Yüz yüze eğitim bitiyor mu?” sorusuna cevap aranıyor. Eğitimin tekrar uzaktan olmasıyla ilgili henüz açıklama yok. Gözler bugün yapılacak Kabine toplantısına çevrilmiş durumda…

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız da salgının başından beri okulların açık tutulması için mücadele ettiklerinin altını çizerek “Bakanlık olarak okullarımızın açık olmasının çocuklarımız, öğretmenler ve anne babalar için ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrenmiş olduk” diye konuştu.

Uzaktan Eğitim Kalıcı Hale Mi Geliyor?

Uzaktan öğretimin kalıcı hale gelmesini arzu etmediklerini belirten Yıldız, konuyla ilgili şunları söyledi: “Uzaktan eğitimi, eğitimin bir parçası olarak öngörmüştük ama bu şekilde bir kapanmanın çocuklarımızda ne tür bir öğrenme kaybına neden olduğunu gördük.”

Okullarda Eğitimin %20 Kadarı Uzaktan

Pandemi bittiğinde müfredatın yüzde 20’sinin uzaktan eğitim olacak şekilde çalışma yaptıklarını kaydeden Yıldız, yeni düzenlemeyi şöyle anlattı: “Özel öğretim kurumları üzerinden gidersek müfredatın yüzde 20’si her zaman uzaktan eğitim yoluyla verilebilsin.

Yabancı Dil Eğitimi

Okullar tekrar mı kapanacak? Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Uzaktan eğitim salgın bittiğinde de devam mı edecek? Kalıcı hale mi geliyor?Okullar tekrar mı kapanacak? Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Uzaktan eğitim salgın bittiğinde de devam mı edecek? Kalıcı hale mi geliyor?

Yabancı dil eğitiminde yurt dışından o dili iyi şekilde bilen birine ihtiyaç varsa, ders uzaktan eğitimle verilebilir. Özel öğretim kurumlarımız istedikleri takdirde dünyanın herhangi bir yerinde en iyi yabancı dil hocasını bulup öğrenciyle buluşturabilecek. Sınıf ortamında yine öğretmen kalacak; otorite olarak. İkisi birlikte not verebilecek. Bunu ön çalışma olarak özel öğretim kurumlarında yabancı dilde başlattık. Arkasından diğer branşlarda da çalışmalar yapılacak ama tüm eğitim kurumlarımızda kalıcı hale getirmeyi planlıyoruz.”

En güncel eğitim haberleri, son dakika gelişmeleri ve eğitime dair tüm ayrıntılar sitemizde paylaşılmaya devam edilecek. Sitemizi takipte kalmaya devam edin…

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak