Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası

Uzaktan eğitim sürecinde yaşanan değişimlerden satranç turnuvaları da online olarak yapıldı. Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası 2020-2021 eğitim öğretim senesinde 2-11 Nisan 2021 tarihlerinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlendi. Minikler-Küçükler-Yıldızlar-Gençler olmak üzere 4 farklı yaş kategorisi arasında düzenlenen satranç turnuvası sonuçları da açılandı.

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası 2020-2021 eğitim öğretim senesinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlendi.

Online Satranç Turnuvasında Başarılı Okullar Açıklamada Bulundu

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası ‘nda çok sayıda başarıya ulaşan Bilişim Koleji konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yıldız Kızlar Ankara 2.’si, Küçük Kızlar Ankara 5.’si, Küçük Kızlar Ankara 8.’si, Yıldız Kızlar Ankara 14.’sü, Yıldız Kızlar Ankara 15.’si, Küçük Kızlar Ankara 19.’su, Küçük Kızlar Ankara 20.’si, Yıldızlar Ankara 23.’sü,  Küçükler Ankara 23.’sü, Yıldızlar Ankara 26.’sı, Küçükler Ankara 26.’sı, Yıldızlar Ankara 27.’si, Yıldızlar Ankara 31.’si, Küçükler Ankara 36.’sı, Küçükler Ankara 41.’si, Küçükler Ankara 53.’sü, Küçükler Ankara 66.’sı, Küçükler Ankara 94.’sü olarak çok sayıda başarıya ulaşan Bilişim Koleji antrenörleri açıklamada bulundu.

Başarı Öğrencilere Satrancı Sevdirmekte

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası 2020-2021 eğitim öğretim senesinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlendi.

Bilişim Kolejinin; Satranç Kulübü açması, sınıflarda satranç takımı bulundurulması, gerçekleştirilen turnuvalarda ödül verilmesi yani kısaca öğrencilerimizin satranç konusunda kendilerini geliştirmesi amacıyla her desteği sunması ile başarıyı elde ediyoruz. Ayrıca en önemlisi biz çocuklara satrancı öğretmenin yanında sevdirmeyi hedefliyoruz.

“Satranç oyununu severek oynaması en önemli tavsiyemizdir. Çocuğun satrancı sevebilmesi ise çevresinde satranç oyunu oynayan insanların olmasından geçmekte. Ayrıca hayatımızın vazgeçilmezi olan tablet ve telefonlara satranç ile ilgili uygulamaların yüklü olması çocuklar için avantaj olacaktır.”

Online Satranç Turnuvası Katılımcıları Nasıl Hazırlanmalı?

Youtube’da yer alan satranç ile ilgili kanallara abone olması ve oradaki videoları izlemesini de önermekteyim. Son olarak ise mutlaka ama mutlaka turnuvalara katılım sağlaması gelişimi açısından önemli bir rol oynayacaktır. Sonucun ne olacağının bir önemi yok. Her oyun öğrenciye yeni tecrübeler ve bilgiler kazandırmaktadır.

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası 2020-2021 eğitim öğretim senesinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlendi.

Satranç Oynamanın Yararları

Satranç her şeyden önce öğrencileri derslere odaklanmasında büyük karlı sağlar. Satranç oynayan öğrenci zamanla yerinde durmayı öğrendiği gibi odaklanmasını da artırır. Öğrenci satranç oynarken aslında sıradan bir oyun oynamamaktadır. Satranç ile öğrenciler soyut düşünme, farklı varyantları düşünme ve idare etme (yöneticilik) gibi vasıflarını geliştirebilmekte. Tüm bunlar ise çocuğun beyin gelişimine büyük katkı sağlar.

En güncel eğitim haberleri ve son dakika gelişmeleri için sitemizi takipte kalın…

EN BAŞARILI OKULLAR 

2Yorumlar


yorumunu bırak