Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Sınavlar Yüz Yüze Mi? Son Dakika

Sınavlar Yüz Yüze Mi? Son Dakika

Katıldığı bir televizyon programında Bakan Ziya Selçuk, 3 Mayıs tarihine ertelenen “sınavlar yüz yüze mi, ne zaman yapılacak” sorularına yanıt verdi.

Sınavlar Yüz Yüze Mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında son dakika kararlarını açıkladı. Pandemi dönemi boyunca yaşanılan sıkıntılara değindi. “Biz eğer bilim kurulunun önerisiyle, böyle bir şey gerekiyorsa bunu yaparız” dedi. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sınavlar yüz yüze mi sorularına son dakika açıklamaları.

Katıldığı bir tv programında Bakan Ziya Selçuk, 3 Mayıs tarihine ertelenen "sınavlar yüz yüze mi, ne zaman yapılacak" sorularına yanıt verdi.

Sınavlar Bilim Kurulu’na Bağlı

“Biz eğer, bilim kurulunun önerisiyle, böyle bir şey gerekiyorsa bunu yaparız” dedi. Sınavlar yüz yüze mi olacak, ne zaman olacak sorularının cevabı Bilim Kurulu’na bağlı olarak ilerleyen günlerde belli olacak.

YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENECEK Mİ?

Lise sınavları 3 Mayıs’a ertelenmişti, önümüzdeki kabine toplantısında, bakanlar kurullarında yapılacak tartışmalar, ortaya çıkacak sonuçlar, bilim kurulunun öneri paketi yeniden karşımıza çıkacak. Biz eğer bilim kurulunun önerisiyle, böyle bir şey gerekiyorsa bunu yaparız. Önce sağlık deyip, bunun gereğini yapmamak olabilir mi?

” ‘SINAV YAPMASAN HERKES SENİ ÇOK SEVER” DEDİLER. Bana birisi dedi ki, “Yahu Ziya hoca, sen boşver sınavları, kaldır hepsini. Yüz yüze sınav da yapma seni çok severler” dedi. Yani dostane söyledi. Ben şunu söyledim, şunu mu tercih ediyorum zannediyorsunuz, beni sevmesinler diye uğraşıyorum mu zannediyorsunuz. Bir çocuğun bir dönemde 3 sınavı var bunu boşverin diyoruz, kime olsun liselere olsun. İlk dönemde sadece liselere yaptık, ikinci dönemde ortaokullara da yaptık. Üniversite matematiğinde büyük sorun yaşarsınız. Türkiye’nin eğitim sisteminin ciddi zarar görmesi söz konusu. Ben her şeyi boşverin demekten yana mı olmalıyım? Biz bunu bir çok psikiyatr ile görüşüyor, eğitim bilim kurulu ile, il milli eğitim müdürlüklerine, okullara, öğretmenlere danışıyoruz.” dedi.

Katıldığı bir tv programında Bakan Ziya Selçuk, 3 Mayıs tarihine ertelenen "sınavlar yüz yüze mi, ne zaman yapılacak" sorularına yanıt verdi.

“Dünyanın İhtiyacı Bu”

Biz bilimin yol göstericiliğinde hareket edersek bunun çözümü var. Bunun sonunda ne olacak, biz çocuklara ne vaadediyoruz. Bunun yanıtını vermek çok önemli. Bu çerçevede sistemin dönüşümü ile ilgili sistematik ortaya koyduk. Oradaki hayallerimiz, beklentilerimiz, bir şekilde yine hayata geçecektir. Dünyanın ihtiyacı bu, Türkiye’nin ihtiyacı bu, çocukların ihtiyacı bu.

Tüm eğitim haberlerini ayrıntılarıyla ve son dakika gelişmelerini öğrenmek için sitemizi takipte kalın.

EN BAŞARILI OKULLAR

1 yorum


yorumunu bırak