Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Sınavlar İptal Mi, Ertelendi Mi?

Sınavlar İptal Mi, Ertelendi Mi?

Sınavlar hakkında son dakika gelişmeleri öğrenci ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. Sınavlar iptal mi, ertelendi mi? Milli Eğitim Bakanlığı, bir süre önce koronavirüs nedeniyle sınavların ertelendiğini açıklamıştı. Son dönemde artan vaka sayısı ile sınavlar iptal mi olacak, yoksa yeniden ertelenecek mi merakla bekleniyor. Vatandaşlar Kabine toplantısından çıkacak karara dikkat kesildi.

Sınavlar İptal Mi, Ertelendi Mi?

MEB, illere gönderdiği yazı ile yüz yüze eğitim ve sınavlar hakkında detayları paylaşmıştı. Ramazan ayında uygulanmaya başlayan kısmi kapanma ile sınavların akıbeti de sorgulanmaya başladı. Hafta başında yapılması beklenen Kabine toplantısından sınavlara dair yeni bir karar çıkacak mı bekleniyor. Sınavlar iptal mi, ertelendi mi? İşte, detaylar…

Sınavlar İptal Mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin merak kesildiği konu hakkında açılamada bulunmuştu. Buna göre; “Eğer Bilim Kurulu’ndaki hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında 3 Mayıs’taki sınavların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız.” dedi. Bu nedenle gözler hafta içinde yapılması beklenen Kabine toplantısında.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Son dönemde artan vaka sayısı ile sınavlar iptal mi olacak, yoksa yeniden ertelenecek mi merakla bekleniyor. Vatandaşlar dikkat kesildi.

İllere gönderilen son yazıda; hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021’den itibaren “Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları” konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs’a kadar tamamlanacak.

Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler, gerekli başvuruları yaptıktan sonra sorular, yurt dışı temsilciliğince verilecek resmi e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek ve yurt dışı temsilciliğince sınav uygulanacak.

Uzaktan Eğitim

Sınavların olup olmayacağı, ertelenip ertelenmeyeceği konuşulurken diğer yandan ülke genelinde yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim süreci hız kesmeden devam ediyor. Vakaların azalması durumu söz konusu olursa uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitim sürecine dönülmesi düşünülüyor.

 

EN BAŞARILI OKULLAR

1 yorum


yorumunu bırak