Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

LGS Sonuçları Açıklandı! 2021 LGS

LGS Sonuçları Açıklandı! 2021 LGS

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçlarını açıkladı. LGS sonuçları açıklandı.

2021 LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçlarını açıkladı. 2021 LGS sonuçları açıklandı.

6 Haziran’daki sınavın sonucu http://sonuc.meb.gov.tr/ adresinde duyuruldu. 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. LGS kapsamındaki merkezi sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

2021 LGS’DE SORU İPTALİ YOK

LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30’da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı.

İkinci oturum saat 11.30’da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

2021 LGS Sonuçları Açıklandı : 97 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçlarını açıkladı. 2021 LGS sonuçları açıklandı.

Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61’i, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.

2021 LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI! NASIL BAKILIR?

Adaylar sınav sonuçlarına MEB’in internet adresinden ulaşabilecekler. Sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Resmi olarak tercih sürecinin 30 Haziran’da başlamasıyla birlikte https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden öğrenciler, tercihlerini okula gitmeden de bireysel olarak yapabilecek.

TERCİH SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİLER

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından MEB tarafından tercih kılavuzu ve takvimi de açıklanacak. 2021 LGS’ye giren öğrenciler “Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullara”, sınava girmeyenler ise “Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar” için tercih yapabilecek. Sınava katılmayanlara “Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar” tercih ekranı açılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, puanıyla bir okula giremeyen öğrenciyi sınavsız tercih ettiği yerleri dikkate alarak yerleştirecek. Bu noktada önemli olan adres olacak.

KAYIT SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçlarını açıkladı. 2021 LGS sonuçları açıklandı.

Özel okullar 30 Haziran- 1 Temmuz arasında taban puan açıklıyorlar. 5 Temmuz itibariyle ön kayıt sürecini bitiriyorlar. 6 Temmuz’da kesin kayıt, 7 Temmuz’da yedek liste kesin kayıt dönemi başlıyor. Sonra tekrar ön kayıt dönemi yapıyorlar. Ardından da serbest kayıtlarla süreç tamamlanıyor. Özel okullara kayıt yapıldığı dönemde resmi okullar da kayıt toplayacaklar. Eğer öğrenci hak kazanıp bir okula kayıt yaptırmışsa resmi okullar için tercih ekranı açılmaz. Eğer resmi okula tercih yapmakta ısrarlıysa, gidip özel okuldan kaydını sildirmesi gerekiyor. Eğer tersi olmuşsa yani bir resmi okula kayıt için tercih yapmışsa bu sefer de özel okula kayıt yaptıramaz. Dolayısıyla resmi okuldan tercihini sildirmesi gerekir. Bakanlığının kayıt kılavuzunda bütün bu konular net bir şekilde ifade edilecek. Ancak bütün bu kayıt süreci 18 Temmuz gibi bitmiş olacak.

EN BAŞARILI OKULLAR

1 yorum


yorumunu bırak