Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

2021 YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

2021 YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

2021 YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

2021 Yılı YKS ek tercihler ile ilgili sorularınızın bütün cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2021- YKS yerleştirme sonuçlarını resmi sitesinde yayınladı.

ÖSYM YKS sonuçları.

Sonuçların açıklanmasının ardından 2021 yılı YKS ek tercihlerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Bunun üzerine 2021 için YKS ek tercihleri merakla bekleyen milyonlarca üniversite adayı, 2021 YKS ek tercihlerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

2021 YKS ikinci ek tercihleri ne zaman yapılacak? Bu yıl ilk defa yapılacak olan YKS ikinci ek yerleştirme tarihleri merak konusu oldu.

2021 YKS EK YERLEŞTİRME İÇİN TERCİHLER NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir ön lisans veya lisans programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Yükseköğretim programlarına kayıtların tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Ardından ÖSYM tarafından hazırlanan ek tercih kontenjan kılavuzu yayınlanacak. Kılavuzun yayınlanmasının ardından 2021 YKS ek tercihleri için başvuru tarihi belirlenecek.

Üniversitelerin ön lisans veya lisans programlarının 2021 YKS tercih sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yapılan genel yerleştirmelerinin ardından boş kalan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ‘ek yerleştirme’ yapılacak.

2021 ek tercihlerinin ardından ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en düşük puanlarının altında kalan puana sahip aday yerleştirilmeyecek.

Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alımı yapılmayacak.

2021 YKS ikinci ek tercihleri ne zaman yapılacak? Bu yıl ilk defa yapılacak olan YKS ikinci ek yerleştirme tarihleri merak konusu oldu.
YKS EK TERCİHLERİN YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

2021 Yılı YKS ek yerleştirme tercih ücreti 25,00 TL olarak belirlendi.

Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme konulmayacak.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereğince; şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından 2021 YKS ek tercihler için ücret alınmadan işlem yapılacak.

ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden gerçekleşecek 2021 Yılı YKS ek tercihleri için de bir YKS ek tercih kılavuzu yayınlanması bekleniyor. 2021 YKS ek yerleştirme tarihleri henüz belli değil. Güncel bilgileri takip etmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

En Başarılı Okullar

 

yorumunu bırak