Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Merakla beklenen YKS tercih sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2021- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklandı.

26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşen YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 Ağustos günü başlayan tercih dönemi 20 Ağustos’ta sona ermişti.

2021 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Merakla beklenen 2021 YKS tercih sonuçlarına ve detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YKS yerleştirme sonuçları

Buna göre adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden öğrenebilecek.

İşte, 2021 YKS yerleştirme sonuçlarında son durum ve ÖSYM AİS sonuç sorgulama sayfası

ÖSYM GİRİŞ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIR MI?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi internet sitesine T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntülemek mümkün.

ÖSYM SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

2021 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Merakla beklenen 2021 YKS tercih sonuçlarına ve detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bugün açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite kayıt süreci başlayacak. Ön kayıt olarak gerçekleştirilen elektronik kayıtlar 4-8 Eylül arası yapılacak. Yüz yüze üniversite kayıtları ise 6 Eylül’den itibaren alınacak.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre KYK yurt başvurusu için tarihler henüz belli değil. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı 31 Ağustos 2021 tarihinden sonra KYK yurt ve burs başvuruları da başlayacak.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül’de başlayacağını duyurmuştu. Bu açıklamaya göre üniversiteler 13 Eylül tarihinde yüz yüze eğitim sistemiyle faaliyete geçecek.

enbasariliokullar.com

yorumunu bırak