Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Mahmut Özer’den Son Dakika Açıklaması

Mahmut Özer’den Son Dakika Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması yapan Bakan Özer, “Okullarımızın bir daha kapanmaması için herkese görev düşüyor. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.” vurgusu yaparak “Yüz yüze eğitime geçmek artık bir tercih olmaktan çıkmış, bir zorunluluk hâline gelmiştir. Çocuklarımızdan, daha fazla fedakârlık isteyemeyiz. Gerekli adımları attık ve atmaya devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Mahmut Özer’den Son Dakika Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.
“2021-2022 eğitim öğretim yılına hazırlık döneminde okullarımızın bu sürece hazırlanabilmesi için 650 milyon Türk lirasını tüm illerimize ve tüm okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılında tüm okullarımıza 223 milyon lira ödenek gönderilmişti. Yani bunun yaklaşık 3 katı bir ödeneği şu anda biz okullarımıza eriştirmiş ve okullarımızda o kaynakları maskeden dezenfektana kadar ve okuldaki temizlik malzemelerinin alınmasına kadar hijyen ortamının sağlanmasıyla ilgili her türlü hazırlığı yapmış bulunuyoruz. Yine 81 ilimizde yaklaşık 58 bin okulumuz için 113 bin temizlik personelinin görevlendirilmesini tamamlamış bulunuyoruz.”

Uyum Eğitimi Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.

Özer, Millî Eğitim Bakanlığının salgın sürecinde okulların hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak güce ve finansman kaynağına da sahip olduğunu aktararak şöyle devam etti:
Özer, 6 Eylül itibarıyla da okulların kapılarının tüm kademeler ve sınıf seviyelerinde hafta 5 gün öğrencilere açılacağını anımsatarak “Okullarımızın bir daha hiç kapanmaması ve eğitimin kesintiye uğramaması için tüm velilerimizi, öğretmenlerimizi, yardımcı destek personelimize ve idari personelimize bir kez daha çağrı yapmak isterim. Lütfen Sağlık Bakanlığı ile birlikte Millî Eğitim Bakanlığı olarak belirlemiş olduğumuz kurallara harfiyen uyalım. Bu kurallara riayet edelim ki bir daha okullarımız kapanma sorunuyla yüz yüze kalmasın. Son söz olarak da bir kez daha vurgulamak istiyorum, okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.” diye konuştu.

Bakan Özer Temas Durumu Açıklamasında Bulundu

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.
Özer, Bakanlık bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sisteminin içeriğine ilişkin soru üzerine şu bilgileri paylaştı:
“Geçen haftalarda açıkladığımız gibi tüm il, ilçe, belde ve köylerdeki okullarımızda vaka, temas ve aşı durumunu, Sağlık Bakanlığımızla koordineli bir şekilde almış olduğumuz tüm bilgileri okul bazında takip eden bir elektronik sistem kurduk. Bu elektronik sistemi de okullarımıza açtık, oradaki yöneticilerimiz, ilçe millî eğitimi müdürlerimiz, il millî eğitim müdürlerimiz süreçte alması gereken önlemleri veya durum değerlendirmesini çok rahat bir şekilde elektronik sistemde yapabilecekler. Tabii burada büyük emek Sağlık Bakanlığımıza ait. Çünkü Sağlık Bakanlığımız anlık olarak tüm verileri bizlerle paylaşıyor. Dolayısıyla biz, kimlerin PCR yapması gerektiğini, sağlık durumunu, diğer konuları elektronik takip sisteminden izleme imkânına sahibiz.”
Özer, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Okul öncesi ve birinci sınıfların eğitim uyum haftası başladı, 2 gündür de eğitim devam ediyor. Yaklaşık 2,5 milyon öğrenci ve yaklaşık 165 bin öğretmenimiz şu anda sahada. Aşı olmasa bile PCR ile ilgili bize intikal eden hiçbir problem yok. Ben inanıyorum ki toplumumuz tüm paydaşlarıyla el ele vererek bu süreçlerin, bu problemlerin üzerinden gelecek.”

yorumunu bırak