Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Salgında Yüz Yüze Eğitim

Salgında Yüz Yüze Eğitim

Yeni öğretim yılının gelmesiyle birlikte salgında yüz yüze eğitim dönemine geçildi. Peki alınan tedbirler nasıl? Salgına yakalanan öğrenciler ve öğretmenler için düzen nasıl olacak? Tüm ayrıntılar haberimizde…

https://bilisim.k12.tr/ linki üzerinden ana sayfada sağ üstte bulunan ‘’bursluluk’’ ya da ‘’ bilgi al’’ butonuna tıkladığınızda başvuru ekranına yönlendirileceksiniz.

Salgında Yüz Yüze Eğitim ve Öğrenciler

Sınıfta pozitif olan bir öğrenci var ise sınıf ve öğretmenler okula devam edecek. Covid vakası görülen öğrenci karantinaya alınırken sınıfın tamamı 14 gün boyunca günde iki kez semptom sorgulaması ve ateş ölçümü yapılır. Bu sınıfın teneffüs saatlerinde değişiklik sağlanır.

Aynı sınıfta 10 gün içinde yüksek ateşli ve/veya semptomlu öğrencinin velisine ulaşılarak sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Tekrar bir vaka ile karşılaşılırsa tüm sınıf karantinaya alınır ve evden 14 gün boyunca takip edilir. Bu süreçte uzaktan eğitim verilir.

Salgında Yüz Yüze Eğitim ve Öğretmenler

https://bilisim.k12.tr/ linki üzerinden ana sayfada sağ üstte bulunan ‘’bursluluk’’ ya da ‘’ bilgi al’’ butonuna tıkladığınızda başvuru ekranına yönlendirileceksiniz.

Bir öğretmenin PCR testi pozitif çıkarsa ders verdiği sınıf 14 gün karantinaya alınır ve uzaktan eğitim görür, öğretmen takip edilir ama ders vermez. Okul içindeyken öğretmenler semptom ve ateş ölçümüne tabi tutulur. Eğer okul dışında riskli temasta bulunursa karantinaya girer ve ders vermez.

Öğretmen veya öğrencinin ailesinde vakaya rastlanması sonucunda vakanın bulunduğu ailedeki öğretmen ya da öğrenci yakın temaslı olarak sayılır. Bu öğretmen veya öğrenci 14 gün boyunca evde temaslı takibine alınır ve okula devam etmez. Öğrenci uzaktan eğitime devam eder.

Salgında Yüz Yüze Eğitim ve Ana Sınıfları

Bir ana sınıfında tek bir vaka görülmesi sonucunda tüm sınıf yakın temaslı kabul edilerek 14 gün takip sürecine girer ve evde karantinaya alınır.

Temaslı ve Yakın Temaslı Öğretmen ve Öğrenciler

Yeni öğretim yılının gelmesiyle birlikte salgında yüz yüze eğitim dönemine geçildi. Peki alınan tedbirler nasıl? En Başarılı Okullar

Temaslı öğrenciler ve öğretmenler 14 gün boyunca en az 2 ders saati aralığı ile semptom ve ateş ölçümüne tabi tutulur. Bunlar kayıt altına alınır. Semptomlu veya yüksek ateşli öğrenci ve öğretmenler sağlık kuruluşuna yönlendirilir.

Yakın temaslı öğrenciler ve öğretmenler, aynı sınıfta eş zamanlı yani 10 gün içinde birden fazla vaka çıkması durumunda belirlenir. Ana sınıfında tüm sınıf yakın temaslı çıkması için tek pozitif vaka yeterlidir. Bu öğretmen ve öğrenciler 14 gün boyunca evlerinde talibe alınır.

Kronik Rahatsızlığı Bulunan Öğrencilere İzin

Milli Eğitim Bakanlığı’nca kronik rahatsızlığı olan öğrencilerin yüz yüze eğitim döneminde gerekli belgeleri okullarına iletmeleri halinde mazeretli sayılacağı ve eğitime uzaktan devam etmelerinin sağlanacağı belirtildi.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak