Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Meslek Liseleri İçin Çalışmalar Sürüyor

Meslek Liseleri İçin Çalışmalar Sürüyor

Bakan Özer, Mersin’deki programı kapsamında Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Meslek liseleri için çalışmalar sürüyor.

Meslek Liseleri Çalışmalarını İnceledi

Mesleki eğitim için milyonluk destek. Okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için çalışmalara destek...

Bakan Özer, okulun üretim atölyesinde inşaat teknolojisi alanı öğrencilerinin standını gezdi, öğrencilerin ürettiği kolonya, dezenfektan, hijyen ürünleri hakkında bilgi alıp öğrencilerle sohbet etti.

Mesleki ve teknik liselerin Kovid-19 sürecinde toplumun ihtiyacı olan ürünleri ürettiğini, bu okulda da hijyenle ilgili tüm ürünlerin üretildiğini aktaran Özer, salgın sürecinde üretime katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Mesleki teknik eğitimde ürünlerin inovatif şekilde geliştirilmesi ve fikrî mülkiyetle bağlantılı bir şekilde patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilleriyle ilgili süreçlerin başladığını dile getiren Özer; fikri mülkiyette, 2020 yılında 188 tescil aldıklarını söyledi.

Meslek Liseleri Güçleniyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği mesleki eğitime ilişkin yapılan düzenlemeleri anlattı.

“Önümüzdeki günlerde mesleki eğitimle ilgili açıklayacağımız paketlerle hem mesleki teknik Anadolu liseleri hem de mesleki eğitim merkezleri çok daha güçlü hâle gelecektir.”

Fikrî mülkiyette hedeflerinin 2021’de 250 tescil almak olduğunu aktaran Özer, şunları kaydetti:

“Mesleki teknik okullarımızda yıl sonu itibarıyla 250 ürünün tescilini almış olacağız. Türkiye’de mesleki teknik eğitim artık dönüşüyor. Bir taraftan eğitim, üretim, istihdam güçlenirken diğer taraftan da eğitim öğretimin kalitesi sürekli artıyor, sektörle iş birlikleri güçleniyor, müfredat güncelleniyor ve iş verenlerle birlikte iş verenlerin ihtiyacı olduğu yeterlikte insan kaynağı üretimiyle ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. İnşallah, önümüzdeki günlerde de mesleki eğitimle ilgili açıklayacağımız paketlerle hem mesleki teknik Anadolu liseleri hem de mesleki eğitim merkezleri çok daha güçlü hale gelecektir.”

Meslek Dersi Kitapları İlk Kez Ücretsiz

Meslek liseleri için çalışmalar sürüyor. Bakan Özer önemli açıklamalarda bulundu. Kitaplar ücretsiz, çalışmalara devam, mesleki eğitim güç...

Meslek liseleri, meslek dersi kitapları, ilk kez “ücretsiz kitap” kapsamına alındı. 9. sınıflarda 47 alanda kullanılacak 87 farklı meslek dersine ait 1 milyon 680 bin 92 kitabın hazırlanarak okullara ücretsiz dağıtıldığını açıklayan Bakan Özer, ders kitaplarında yer alan uygulamaların anlaşılmasını kolaylaştırmak için animasyon ve videoların kitaplara karekod uygulaması ile ilişkilendirildiği bilgisini paylaştı. Öğrenciler ve öğretmenler, 9. sınıf meslek dersi kitaplarını, “http://meslek.eba.gov.tr” ve http://eba.gov.tr adreslerinden, 10. sınıflara ait ders kitaplarını da “http://meslek.eba.gov.tr” adresinden temin edebilecek.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin hazırlanan 87 adet 9. sınıf meslek dersi kitaplarına dijital olarak “http://meslek.eba.gov.tr” ve “http://eba.gov.tr” adreslerinden ulaşabileceğini aktaran Özer, ayrıca 10. sınıflara ait 228 adet ders kitabının da dijital olarak “http://meslek.eba.gov.tr” adresinden temin edilebileceğini belirtti.
Bakan Özer, 11. ve 12. sınıf alan dersleri ile seçmeli dersler ve sertifika ders kitaplarının ise hazırlanmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

yorumunu bırak