Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

YKS İkinci ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

YKS İkinci ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

YKS İkinci ek yerleştirme ne zaman yapılacak? ÖSYM Başkanı Halis Aygün yüz binlerce adayın merakla beklediği YKS ek tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bu yıl ilk defa yapılacak olan YKS ikinci ek tercih tarihleri merak konusu oldu. Peki YKS ikinci ek tercihler ne zaman başlayacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün, 2021 YKS ikinci ek yerleştirme tercih işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları 1 Ekim Cuma günü açıklandı.

Sonuçlar, “http://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenilebilecek.

Herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar ise 140 puanla alan üniversitelere yeniden tercih yapabilecek.

YKS ikinci ek yerleştirme tarihleri binlerce öğrenci tarafından merakla bekleniyor.

YKS 2. EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS ikinci ek tercihleri ne zaman yapılacak? Bu yıl ilk defa yapılacak olan YKS ikinci ek yerleştirme tarihleri merak konusu oldu.

YKS ikinci ek yerleştirme tarihleri henüz belli olmadı. İkinci ek tercihlerin 2-3 hafta içinde başlaması bekleniyor. YKS ek yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından ek tercih ile üniversiteye yerleşen adayların üniversiteye kayıt yaptırıp yaptırmamaları sonucu ortaya çıkacak açık kontenjanlar hesaplanıp, 2. ek tercihler alınmaya başlanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, “Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak. İkinci ek yerleştirmede; genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar, TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek” açıklamasında bulundu.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak