Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

YKS ek tercih tarihleri belli oldu! ÖSYM 2022 YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak, son gün ne zaman?

YKS ek tercih tarihleri belli oldu! ÖSYM 2022 YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak, son gün ne zaman?

YKS ek tercih tarihleri belli oldu! ÖSYM 2022 YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak, son gün ne zaman?

Üniversitelerdeki ilk yerleştirmelerin ardından herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar YKS ek tercih tarihleri ve kılavuz için ÖSYM’den gelecek açıklamayı bekliyordu. Beklenen açıklama geçtiğimiz gün Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapıldı. Bu kapsamda “Üniversite boş kontenjanlar ile YKS ek tercih ne zaman başlıyor, ücreti ne kadar, kılavuzu yayımlandı mı?” soruları da gündemde yerini almaya devam ediyor. İşte 2022 YKS ek tercih tarihleri ve kılavuzu…

YKS ek tercih başvuruları için tarihler belli oldu. Başvuruların belirtilen tarihler aralığında ÖSYM AİS ekranı üzerinden alınacağı bilinirken üniversite boş kontenjanlar listesi ile adaylar şanslarını yeniden deneyecek. Bu noktada “Üniversite boş kontenjanlar ile YKS ek tercih ne zaman başlıyor, ücreti ne kadar, kılavuzu yayımlandı mı?” soruları yanıt arıyor. YKS ek tercih sürecinde dair tüm detaylar ve üniversitelerin boş kontenjanları belli oldu.

yks-ek-tercih-tarihleri-belli-oldu

 

 

 

 

 

 

 

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR VE BİTİYOR?

“2022 YKS ek tercih tarihleri ne zaman, kılavuz yayınlandı mı, ücreti ne kadar, sonuç açıklanma tarihi belli mi?” sorularının yanıtları ve YÖK tarafından paylaşılan tüm bilgiler şöyle;

2022 YKS EK TERCİH TARİHLERİ

YKS ek tercihler için beklenen açıklama YÖK tarafından yapıldı. Açıklamaya göre YKS ek tercih takvimi şöyle belirlendi;

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ: 7 Eylül – 13 Eylül

YKS EK YERLEŞTİRME İÇİN ÜCRET ÖDEMELERİ: 14 Eylül

YKS EK YERLEŞTİRME ELEKTRONİK KAYITLARI: 25 Eylül – 28 Eylül

YKS ÜNİVERSİTEDE EK YERLEŞTİRME KAYITLARI: 26 Eylül – 30 Eylül

yks-ek-tercih-tarihleri-belli-oldu

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

YKS Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi.

Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların, ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

yks-ek-tercih-tarihleri-belli-oldu

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

2022 YKS ek tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. ÖSYM tarafından ilerleyen günlerde yayımlanması bekleniyor.

YKS EK YERLEŞTİRME NEYE GÖRE YAPILIR?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak