Koranavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimle devam eden örgün eğitime yüz yüze devam edilmesi kararı. Yurt genelinde ilkokul düzeyindeki tüm sınıflarla birlikte 8. ve 12. sınıflar da yüz yüze eğitime başlayacak. Yani milyonlarca öğrenci için okullar yüz yüze eğitime hazırlandı.
Yüz yüze eğitime verilen ara bitiyor. 15 Şubat’ta tüm köy okullarında başlayan yüz yüze eğitime 1 Mart itibarıyla tüm yurtta 1, 2, 3, 4. sınıflarda ve 8 ile 12. sınıflar da başlayacak. Milyonların merakla beklediği bu açıklamanın ardından aylardır boş olan okullarımızın bu sürece nasıl hazırlandığı, öğrenciler için bir risk olup olmadığı ise en merak edilen konu. Bununla beraber aylardır boş olan okulların yüz yüze eğitime nasıl hazırlandığı, öğrenciler için risk olup olmadığı ise merak konusu.
“Okullarımız TSE, Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği standartlarda açılacak. Okulların açılması çocuklarımızın sadece bilgi dağarcığı açısından değil sosyal ve duygusal gelişimi açısından da önemli. Çocuklarımızı her şekilde görebilmemiz, özellikle küçük sınıflarımız için çok önemli bir husus. Çocuklarımızı her şekilde görmemiz gerekiyor. Arkadaşlarıyla ilişkilerinde, öğretmeniyle ilişkilerinde… Bu yüzden okullarımızın açılması çok önemli. Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de aynı tedbirlerle okullarımız açılıyor. Endişe edecek bir durum yok.” açıklamalarını eğitimci Ayhan Korkmaz yaptı.
Okulların açılmasıyla birlikte gündeme gelen bir diğer konu ise sınavların yüz yüze gerçekleştirilmesi oldu. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili yaptığı açıklamada sınavların yüz yüze gerçekleştirilmesi için salgın tedbirleri kapsamında tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.
Salgın tedbirleri kapsamında tüm tedbirlerin alınarak yapılacağı sınavların bir risk teşkil etmediğine dikkat çekti. Aynı zamanda Eğitimci Ayhan Korkmaz, sınavların önemine vurgu yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
Sınavlar bir sorumluluk ve yükümlülük. Eğer doğru zamanlarda yapmazsanız bu sorumluluk ve yükümlülük katlanarak artar. Zaten seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla ve seyreltilmiş zaman aralıklarıyla bu sınavlar yapılacak. Yani her sınıfı ikiye bölerek sınavları yapacağız. Okullarımızı hangi tedbirlerle açıyorsak sınavlarımızı da aynı tedbirlerle yapacağız. Ölçmeyi yapmadan eksikliklerimizi göremeyiz ve yeni öğrenmeye geçemeyiz. Nerede eksiğimiz varsa oraları tamamlamamız gerekiyor.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.