Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Çocuğu Hayata Hazırlayan Yolculuğun İlk Durağı: Anasınıfı

Çocuğu Hayata Hazırlayan Yolculuğun İlk Durağı: Anasınıfı

Çocuğu Hayata Hazırlayan Yolculuğun İlk Durağı: Anasınıfı

Bilişim Eğitim Kurumları anasınıfı rehberlik birimi, çocuk gelişiminde çok önemli bir role sahip anasınıfı eğitimleri hakkında bilgi verdi. Çocukların emanet edileceği eğitim kurumuna karar verilirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarılarda bulunan rehberlik birimi çalışanları, Bilişim Kolejindeki uygulamalarla ilgili de bilgilendirme yaptı.

Erken çocukluk dönemi, çocukların zihinsel bilgileri almaya ve öğrenmeye en açık olduğu dönemdir. Birey olmanın ilk adımlarının atıldığı bu dönemde anasınıfı eğitimi çok önemlidir. Özellikle okul öncesi dönem için kolej seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Çocukların karakter gelişimlerini ve geleceklerini etkileyen bu süreçte; Bilişim Eğitim Kurumları yetkilileri, anasınıfı tercihlerinde ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Okul Öncesi Eğitim Bir Bütündür

Okul öncesi eğitim, çocuğun doğumundan ilkokula başladığı güne kadar devam eden bir süreç olduğuna dikkat çeken yetkililer; çocukların  fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine destek verilmesi gerektiğini belirttiler. “Çocukların eğitim aldıkları kurumlar, çocuklara düzenli ve sağlıklı bir ortam içinde toplumun geleneklerini ve kültürel özelliklerini de dikkate alarak eğitim sağlamalıdır.

Anasınıflarında ve kreşlerde ana hedefin kalıcı öğrenmeyi sağlamak ve çocukların eğitim – öğretimdeki temelini en iyi şekilde atmaları olmalıdır. Bilişim Kolejlerinde gerçekleşen anasınıfından itibaren İngilizce dil eğitimi, bu amaç doğrultusunda yürütülen çalışmalardandır. Bu sayede çocuklar ilkokul seviyesine de hazırlanmış olurlar.”

Çocukların Hayatı Keşfetmeleri Desteklenmeli

Çoğu anaokulu ve kreşte eğitimlerin, öğretmenleri baz alarak ilerlediğini belirten yetkililer; çocuklara tanınan özgürlük alanının karakter gelişimlerinde ve ileride kazandıkları başarılarda etkili olduğunu söyledi. “Verilen eğitimlerde çocuklar merak etmeye teşvik edilmeli ve keşfetmeleri sağlanmalıdır. Güçlü bir hayal gücüne sahip olan çocukların bu yönleri desteklenerek, yaratıcı yönlerinin geliştirilmesi gerekir. Bu da ancak kaliteli materyal ve araç – gereç kullanımıyla mümkün olabilir.

Çocukların deneme – yanılma yoluna dayanan oyunlara oynayaraki doğruyu kendilerinin keşfetmeleri gerekir. Bu onların kendilerine olan güvenlerinin de artmasını sağlar. Bilişim Kolejinde anasınıfından itibaren öğrencilere verilen robotik ve kodalama eğitimleri, bu keşifin bir adımıdır. Kendi deneyimlerini oluşturan çocuklar böyle bilgi seviyesi ve algılama yapısıyla okul sürecine daha iyi bir şekilde hazırlanırlar.

Bilişim Eğitim Kurumları anasınıfı rehberlik biriminin yaptığı açıklamanın detaylarına buradan ulaşabilir, anasınıfı eğitimiyle ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak