Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

2018 Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Sözlü Sınava Girmeye Hak Kazanan Adaylar

2018 Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Sözlü Sınava Girmeye Hak Kazanan Adaylar

Sözlü sınav 31 Ekim – 09 Kasım 2018 tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi’nde yapılacaktır. Başkent Öğretmenevi iletişim bilgileri için tıklayınız.

 

Adayların sözlü sınava girebilmeleri için aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur:

 

1) Sözlü sınav giriş belgesi (1 adet)

 

Adaylar bu belgenin çıktısını, REBUS’ta “Sonuç Açıklama” sayfasından edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği yer, tarih ve komisyon bilgileri bulunmaktadır. Adaylar belgede yer alan bilgiler doğrultusunda sözlü sınava girebileceklerdir.

Sözlü sınav giriş belgesinin alınabilmesi için öncelikle adayların “Sonuç Açıklama” sekmesindeki ”Bilgi Güncelleme”sayfasında kişisel bilgilerini güncellemesi ve aday bilgi formunu yüklemesi zorunludur. Bu işlemler yapıldıktan sonra adaylar sınav giriş belgelerini “Sonuç Bildirimleri” ekranından “Sorgula” dedikten sonra  yazıcı simgesine tıklayarak alabileceklerdir.

 

2) Aday bilgi formu (1 adet – Fotoğraf olması zorunludur.)  (İndirmek için tıklayınız.)

 

Bu belge sözlü sınav komisyonu üyelerinin, adaylar hakkında bilgi sahibi olması amacıyla hazırlanmıştır. Belgedeki tüm alanların doldurulması zorunlu değildir. Bilgi alanları kalemle ya da elektronik ortamda doldurulabilir. REBUS’ta yer alan “Bilgi Güncelleme” sayfasına yüklenecek aday bilgi formunun fotoğraflı olması zorunludur.  Ayrıca aday bilgi formunun sözlü sınav günü adayın yanında bulunması gerektiği unutulmamalıdır.

 

3) Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport

 

Adayın sınava girebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı/kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport yanında bulunması zorunludur. Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanı ve sürücü belgesinde soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ve sürücü belgeleri ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

 

NOT: Sözlü sınava girişte yukarıda belirtilenler haricinde hiçbir belge sınav salonuna alınmayacaktır. Adayların yanlarında sadece sözlü sınav giriş belgesiaday bilgi formu ve nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/sürücü belgesi veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekir. Ayrıca adayların sınav salonuna cep telefonu, kamera, ses kaydedici vb. elektronik cihazlarla girmelerine izin verilmeyecektir. Adaylar, sadece sözlü sınav giriş belgelerinde yazılı gün ve saatte sınava girebileceklerdir. Farklı tarihlerde sözlü sınava girilmesine ilişkin talepler dikkate alınmayacaktır.

yorumunu bırak