Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Çocuklara Yardım Etmenin Beş Yolu

Çocuklara Yardım Etmenin Beş Yolu

“Kendini fethetmek için tüm zaferlerin ilk ve soylu olanıdır”. Böylece filozof Platon’u MÖ 4. yüzyılda yazdı, böylece karakterin kendini kontrol altına alması fikrini aşıladı. Peki gelişimde çocuklara yardım etmenin yolları nelerdir?

Kendi kendini kontrol etmenin önemine dair bu varsayım, çocuklarımız dahil olmak üzere davranış hakkında ne düşündüğümüzü derinlemesine şekillendirmiştir.

Sadece iradeleri ve iyi karakterleri olsaydı, iyi davranırlar ve günaha karşı koyabilirlerdi, değil mi? Daha fazla kendi kendini kontrol etmekten ziyade, çocuklarımızın daha iyi bir öz düzenleme gerektirir.

Yaşamda başarılı olmalarına ihtiyaç duyarlar. Öz düzenleme hakkında tam olarak farklı olan nedir?

 Çocuğunuza Stres Döngüsünü Kırmak ve Hayata Başarıyla Baş Etmek için Nasıl Yardım Edebilirsiniz. Öz denetim, aşırı stresli olduğumuzu tanımak, stres kaynaklarımızı tanımlamak.

çocuk,, eğitimde başar, kolej ücretleri, en başarılı okullar, ankara kolejler
çocuk, eğitimde başarı, kolej ücretleri, en başarılı okullar, ankara kolejler

Onların yoğunluğunu azaltmak, sakin yerleri bulmak ve dinlenmek ve iyileşmek için yollar öğrenmek. Öz-denetim ve öz-kontrol arasındaki ayrımın anlaşılması, çocuklarımıza nasıl yardım edeceğimizi anlamak için gereklidir. Yüzlerce çocuğu ve ebeveynlerini mesleki kapasitemde gördüm ve bir zamanlar “kötü” bir çocuk görmedim. Her çocuk anlayış ve sabırla karşılandığında, zengin ve anlamlı bir yaşama yol açan bir yörünge boyunca yönlendirilebilir. Ancak “zor çocuk” klişeleri çoğu kez, aileler olarak çektiğimiz rüyalar, hayal kırıklıkları ve endişeler gibi görüşlerimizi renklendirir.

Çocuklara olumsuz kararlar verdiğimizde, yanlışlıkla kendi duygularımız ve güvensizliğimiz için suçlarımızı çocuklarımızın “doğasına” kaydırıyoruz. Bunun yerine, stres bilimini anlamalıyız. Nörobilimdeki yeni ilerlemeler , neden yaptığımız gibi davrandığımızın sırlarını açığa çıkarıyor. Daha da önemlisi, neden istediğimiz gibi davranmak çok zor oluyor. Limbik sistem, güçlü duygularımızın ve dürtülerimizin kaynağı olduğu için burada önemli bir rol oynar; Ayrıca bellek oluşumunda ve anılarımızla sahip olduğumuz duygusal ilişkilerde de kritik bir rol oynar.

Sistemle nasıl başa çıkabilirim?

Bu sistem, tehditlere ve endişelere nasıl yanıt verdiğimize katkıda bulunur, ancak çocukların kontrolü dahil olmak üzere bilinçli kontrolümüz dışındadır. Yüksek bir duygusal uyarılma durumunda olan çocuklar çok hassas limbik sistemlere sahip olabilirler; burada beyinleri, yokken bile tehditlere cevap vermek için düşünülebilir. Örneğin, deneyler, kronik olarak aşırı uyarılmış çocukların nötr yüzleri düşman olarak etiketleyeceğini göstermiştir. Bu, düşmanlık ya da kapanarak tepki gösteren çocukların içe dönük stres yükü deneyiminin dışa dönük belirtilerini göstermesi anlamına gelir.

İşaretleri tanımıyorsak, onları neyin strese soktuğuna karar verdikten sonra, suçlama, tehdit veya ceza kullanmak yerine onların üstesinden gelmelerine yardım etmeliyiz. Daha iyisi olmaktan ziyade, onlar için daha da kötü şeyler yapmaya devam edeceğiz. Bir çocuğun bir çocuğun stresine verdiği tepki, yaşamlarının ilk yıllarından başlayarak, kendi kendini düzenlemeye yönelik daha sonraki yetenekleri için önemlidir. Doğa, insan ebeveynlerinin yavrularıyla yakın ve besleyici bir rol oynamasına denir.“ interbrain” (dokunma, paylaşılmış bakış, ses, ve çoğu tarafından tutulan ebeveyn ve çocuk arasındaki iletişimin ortak sezgisel kanalı).

Hepsinin paylaştığı duygu. Stresli bir çocuğun, kendileriyle kalacak ve yaşamlarında stresle başa çıkmalarına izin verecek bir öz-yatıştırıcı yolu geliştirmesine yardımcı olan şey budur.Hayatın erken döneminde sıcak ve besleyici bakım sağlamak stres yönetimi için uzun bir yol kat edebilir. Ancak bu, ebeveynlerin, çocuklarının uyum yeteneğinden yalnızca kendileri sorumlu olduğu anlamına gelmez. Sıcaktan zevk alan, ebeveynliği besleyen çocuklar bile kendi kendini yönetmede sorun yaşayabilir. Bu yüzden nasıl çalıştığını ve ebeveynlerin nasıl yardımcı olabileceğini anlamak önemlidir.

1. Çocuğunuzun aşırı stresli olduğu zaman tanımak

Bir ebeveyn olarak çalışmanızın birçoğu, rahatsız edici veya rahatsız edici bulacağınız davranışların anlamını nasıl anlayacağınızı öğrenmeyi içerir. İşaretleri okumayı ve onları ne olduklarına göre tanımayı öğrenirseniz daha verimli olur.

Aşırı yüklü bir sistemin bir sinyali  çocuklarınıza suçlama veya etiket atamaya karşı koyabileceksiniz. Çocuklarınızın davranışlarını zorlayıcı davranışlardan ziyade strese tepki olarak yeniden şekillendirmek gerekir. Çocuklarınızı dinlemeyi öğrenmek ve merakla onları gözlemlemek, öz düzenlemenin ilk ve belki de en önemli adımıdır.

2. Çocuklarınızın hayatındaki stresleri tanımlayın

Çevremiz çocuklarımıza çok stresli olsa da, bizi bu gerçeğe karşı uyarabilecek bilgileri gözden kaçırıyoruz. Bizler ya da onlar – farketmez gibi devam edebilirler. Bu, bilinçsiz aklının stresi kaydetmediği ve stresle tepki vermediği anlamına gelmez, bunun sonucunda da bir dövüş, uçuş veya donma tepkisi yaratabilir. 

Çocuklarda stres genellikle ilişkilerinde, okullarında ve diğer amaçlı aktivitelerde hayal kırıklıklarını ya da çok az zamanda yapılması gereken çok şeyleri içerir. Ancak stres de gizlenebilir ve biyolojik kaynaklara sahip olabilir.

Örneğin, bazı çocuklar çok fazla gürültü, ışık ya da koku nedeniyle çok fazla sıkıntı çeker. Bu durum yaşamlarında süregelen ve sizden gizlenebilecek sorunlara neden olabilir. Ayrıca can sıkıntısı, bekletme veya hala aşırı stresli olarak da bulunabilirler. Stresler birçok kaynaktan (biyolojik, duygusal, bilişsel ve sosyal alanlar) gelebilir – bu yüzden bunların hepsini dikkate almak önemlidir.

Ebeveynler, çocuklarının stres atıcılarının ne olduğunu anlamaya yardımcı olmak gerekir. Davranışları, örneğin her zaman saat 5.30’u parçalayan çocuklar gibi şeyler arayabilirler  belki o saatte açlar. Ya da daha az açıksa, kafanızda hayatlarının farklı alanlarını ve strese neden olabilecekleri gözden geçirmeyi deneyin. Ne yaparsanız yapın, öfke ya da yargıda bulunarak daha fazla tahliye olmayın. Bunun yerine, çocuklarınız için neler olup bittiğini dinlemeye ve sakin bir şekilde doğrulamaya çalışın.

3. Stresleri azaltın

Stres kaynaklarını azaltmanın çocuğun davranışını hızlıca nasıl değiştirebileceği şaşırtıcıdır. Bir keresinde, öğretmen tarafından “sorunlu bir çocuk” olarak adlandırılır. Gürültü, ışık ve dokulara duyarlı bir çocuk gördüğümde, sınıftaki ışıkların karartılmasının tavırlarını büyük ölçüde değiştirdiğini fark edersiniz.

Bu görüşü tamamen tersine çevirdi. Ne yazık ki, çocuk, bir süreliğine, kararını sürdürebilmek, yükseltilmiş sesler ve sertleştirilmiş yüz ifadeleriyle iletmek zorundaydı. Aslında, babasını ve dedesini de zor olarak etiketledi.

Aynı şey, çocuklarının stresini önemsemeyen ve bilinçli farkındalıklarına getirmeyen ebeveynler için de olabilir. Stres kaynakları tespit edildikten sonra, çocuklarımızın bunlardan sakınmalarına ya da onları en aza indirmemize yardımcı olmak çok daha kolaydır. Belki de akşam yemeğimizi daha erken saatlerde hareket ettirerek ya da ışıklarını karartmaktan veya başarısız olduktan sonra onlara sarılmadan Ölçek.

Bazen çocuklarımızın stresi azaltarak bizi strese sokar neyi anlayış ve nasıl etkilediğini içeren bizim davranış. Kendi stresimizi nasıl özümseyebileceğimizi öğrenmek, duygularımızı çözümlememize ve çocuklarımıza acı çektiklerinde çocuklarımıza karşı daha az tepki göstermemize yardımcı olabilir. Aynı zamanda onlar için önemli bir rol modelini sağlar.

4. Çocuklarınızın onlar için çalışan sakinleştirici stratejileri bulmalarına yardımcı olun

  • Çocukların stresle başa çıkmasına yardımcı olmak için üç yolu keşfedin .Çocuklar için bazı stres yönetimi tekniklerini keşfedin. “ Duygu koçluğu ” nun en önemli ebeveynlik uygulamalarından biri olduğunu öğreni .

Gerilimin azaltılması ve enerjimizin yenilenmesi için hepimizin stratejisine ihtiyacımız var. Hiç bir beden herkese uyar. Bu yüzden çocuklarınızda ki işaretleri okumak gerekir. Kendi stres kaynaklarını tanımak ve kendi kendini düzenleme stratejilerinin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak önemlidir.

Farkındalık sakin enerji aşılamak ve çocuklarımızı daha bilinçli hale getirmek için bir yol olarak lanse edilmiştir. Fakat bazen çocuklarımız aşırı stres hissetmek için çok fazla stres hissetmeye başlayabilirler. Bu da hiper-uyanıklık durumunun “normal” hale gelmesine neden olur. Öyle ki, hala oturmak ve nefeslerine odaklanmak (tipik bir farkındalık egzersizi) olmaktan binlerce kat daha sıkıcı olabilir.

Çocuklarınızın kendi içsel durumları hakkında bilinçli bir şekilde gelişmelerine ve sakinleşmelerine yardımcı olabilirsiniz. Siz rahatlama teknikleri bulmalarına yardımcı olmak inanılmaz derecede güçlenebilir. Çocuklarınızın dikkatli bir şekilde nefes almasını öğretmek – yavaş yavaş ve yerinde desteklerle sakin olma ihtiyaçları konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Ancak, sakinleştirici tekniklerin çocuklarınız tarafından da zevkli bir şekilde yaşanması ve istemeden de olsa streslerini eklememesi önemlidir. Örneğin, yoga yapmak, yürüyüş yapmak ya da sanat projeleri yapmak gibi. Bu şekilde sakinleştiren birçok rahatlama egzersizleri vardır. Çocuğunuzu en fazla yardımcı olan şeyleri denemeye teşvik edin ve rahatlama bulmak için onları destekleyin.

5. Uzun vadeli bir perspektif alın

Çocuklarınızın öz-düzenleme stratejileri bulmalarına yardımcı olduğunda, arasındaki ayrımı dikkate dikkatli olun “sessiz” ve “sakin”.  Beyinleri meşgul ve video oyunları oynarken sessiz olduklarında stres hormonları üretirler. Strateji bulma çabası, kısa vadede hayatınızı kolaylaştırmak değildir. Fakat uzun vadede hayatlarını daha kolay ve daha üretken hale getirmektir.

Tabii ki tavsiyemden sonra, çocuklarınızın asla yanlış davranmayacağı veya sorunlu davranışlarının hepsinin strese bir tepki vereceği anlamına gelmez.

Kendi kendini düzenlemenin adımlarını takip etmeniz, çocuğunuzun aniden rahatsız edici veya sinir bozucu bir durumdan kaçınacağını garanti etmez. Ancak gereksiz bazı ıstırapların önlenmesine yardımcı olabilir. Bizim araştırma aşağıdaki adımları izleyerek çocukların davranışlarını değiştirmek için güçlü bir yol olduğunu göstermiştir.

Çocuklarınız onları gerçekten anladığınızı ve yardım etmek için yapabileceğiniz şeyleri yapmaya kararlı olduğunuzu gösterin. Onlarla ilişkilerinizi geliştirmenin yanı sıra hayatın zorluklarıyla başa çıkma becerilerini geliştirmeye de çok yol kat edecektir.

Ve bu herkesin stresini azaltacaktır.

enbasariliokullar.com

yorumunu bırak