Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Meb “Ders Saatleri Köklü Olarak Değişiyor”

Meb “Ders Saatleri Köklü Olarak Değişiyor”

Milli eğitim Bakanlığı liselerde zorunlu olarak verilen 34 saatlik ders mevcuttur. Yeni düzenlemeye göre en fazla 20 saat, en az ise 14 saat olacak şekilde bir düzenleme başlattı.

Meb (Milli eğitim Bakanlığı) önce liselerde başlayacak olan düzenlemede ilk olarak liselerde ve daha sonra ise ortaokullarda uygulanmaya başlayacak.

Meb bakanı Ziya Selçuk bu programı hazırlarken gelişmiş ülkelerdeki derslerin saatleri incelenerek gözlemlenerek 2 formül üzerinde durulduğundan bahsetti. Meb Formüllerden bir tanesi ise zorunlu olarak verilen 4 temel ders her öğrenci için devam ederken, diğer dersiler ise öğrencinin seçimine bıraklılacağıdır.

Diğer formül ise zorunlu olarak verilen 4 temel dersin yanı sıra öğrencinin okuduğu okuldaki derslerine göre 4 ders daha eklenerek 8 dersin zorunlu olacağını belirtti. Toplamda bu zorunlu derslerin 20 saati geçmeyeceği bilgisini ve geriye kalan 20 saatlik bölümün ise seçmeli derslerden oluşacağından bahsetti.

36 SAAT SEÇMELİ DERS

Yeni plan hayata geçirilirse göre Meb 14 saat zorunlu ders olacaktır. Saatler planlanırken 36 saat de öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik olarak seçmeli ders olarak belirleneceğini belirtti.

yorumunu bırak