Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Milli Eğitim Bakanı’ndan Flaş Lise Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı’ndan Flaş Lise Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı’ndan Flaş Lise Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ASELSAN ile Türkiye’nin savunma sistemleri alanındaki ilk lisesini kuracaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün’ün katılımıyla  Macunköy Tesisleri’nde iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.  Protokolle, savunma sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amaçlanırken Selçuk “Bugün okula başlayan çocukların 2040’larda iş hayatına atılacağını düşünürsek onları çok farklı bir çağın, gerçekten benim kuşağımın kendini taş devrinde hissedeceği kadar farklı bir geleceğin beklediğini tahmin etmek mümkün.” dedi.

Yakın Gelecek İçin Yeni Plan

Selçuk içinde bulunduğumuz çağın değişimine dikkat çekerek, “Dijital, fiziksel ve biyolojik olanın aynı bedende, vücutta olacağı bir çağdan söz ediyoruz. Buradaki makinelerin aynı zamanda biyolojik ve dijital olanı da içine aldığı bir gelecekten söz ediyoruz. Belki 15-20 sene sonra bu üçünün bir arada olduğu makine, teçhizat ve aksamları burada görme imkanımız da olacak. Böyle bir geleceğe hazırlanan çocukların da hak ettiği bazı değerler var ve biz o değerleri vermekle mükellef olan insanlarız. Çünkü belirli makamlarda oturuyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Savunma Alanındaki İlk Lise

MTEGM ve ASELSAN iş birliğiyle ilgili imzalanan protokolün detayları da netleşti. Protokolle savunma sanayine yönelik nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla yapılacak çalışmalar belirlendi. Buna göre ASELSAN ile Türkiye’nin ortaöğretim alanında savunma sanayi sistemlerine yönelik ilk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulacak.

Yeni Lisede Birçok Alan Var

Açılacak ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, “Elektrik-Elektronik Teknolojisi”, “Makine Teknolojisi” alanları ile “Savunma Elektronik Sistemleri” ve “Savunma Mekanik Sistemleri” dalı gibi birçok farklı program da yer alacak.

Alan derslerinden uygun bulunanlar ASELSAN eğiticileri ve uzmanları tarafından verilecek. Okulun alan öğrencilerinden başarılı olanlara ASELSAN tesislerinde staj imkanı da sağlanacak.

yorumunu bırak