Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MEB den Müthiş Hamle !

MEB den Müthiş Hamle !

MEB harekete geçti! “Girişimcilik” Lise öğrencileri girişimciliği yaşayarak öğrenecek

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonuna göre tüm okullarda tasarım-beceri atölyeleri kurulması kararını aldı. Bu hedef doğrultusunda Bakanlık Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında gençlerin girişimcilik becerilerinin geliştirilmesine yönelik iş birliğine gidildi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı ile imzalanan protokol kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda ilk kez “GençBizz Liseler Arası Girişimcilik” programı başlatılacak. En Başarılı Okul ekibi olarak haberin devamı şu şekilde;

Program çerçevesinde öğrenciler, danışman öğretmenleri ve iş dünyasının gönüllüleri eşliğinde yapılacak. Finansal okur yazarlık ve istihdam edilebilirlik becerilerini geliştirme fırsatını yakalayacak.

Süreci bir eğitim ve öğretim yılına yayılan GençBizz Liseler Arası program, ilk etapta Bakanlığın tasarım-beceri atölyelerini hayata geçireceği pilot okullarda uygulanacak. Programın ilerleyen eğitim ve öğretim yıllarında ise daha fazla okulda uygulanması hedefleniyor.

ÖĞRENCİLER KENDİ ŞİRKETLERİNİ KURACAK

Genç Başarı Eğitim Vakfı ile yürütülecek GençBizz Liseler Arası Girişimcilik Programı, lise öğrencilerinin, kendi küçük ölçekli şirketlerini kurup yönetecekler. Gerçek ürün-hizmet üreterek okul sınırları içinde satış yaptıkları, ulusal ve uluslararası fuarlara katılacaklar. Ve program sonunda şirketlerini tasfiye ettikleri, yaparak/yaşayarak öğrenmeye dayalı bir girişimcilik eğitimi olma özelliğini taşıyor.

Bu kapsamda programın başlatıldığı okullardaki lise öğrencileri uygulama eğitimi olarak şirket kurmayı da öğrenecek.

“GençBizz” ismi verilecek şirketlerin değerlendirildiği yarı final organizasyonları gerçekleştirilecekler. Ve yarı finalde derece alan okullar, program kapsamında gerçekleştirilecek Türkiye finaline katılacak.

1 yorum


yorumunu bırak