Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Yargıtay Kararını Verdi

Yargıtay Kararını Verdi

Öğretmenlere Kötü Haber!

Yargıtay, özel okullarda görev yapan öğretmenleri üzecek haberi verdi.

Özel okullarda çalışan öğretmenler, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na tabi olarak “süreli sözleşme” ile çalışmaktalar. Öğretmenin özel okulda zincirleme olarak birden fazla süreli sözleşme yapılması halinde, bu sözleşmenin “süresiz sözleşmeye” dönüp dönmediği konusunda 7. 9. ve 22. Hukuk Daireleri tarafından önceki yıllarda farklı kararlar verildi.

Zincirleme sözleşmenin süresiz sözleşmeye dönmesi halinde, haklı bir nedene dayanmadan sözleşmesi yenilenmeyenler işe iade davası açıp, ihbar ve kıdem tazminatı alabilmekte.

Dava Açma Hakları Da Yok

Konuyla ilgili Yargıtay kararları arasında farklılıkların giderilmesi amacıyla Yargıtay İçtihadı Birleştirme Genel Kurulu tarafından geçen yıl yeni bir karar verildi. Özel okullar, bu kararları göstererek, sözleşmesi yenilenmeyen öğretmenlere kıdem tazminatlarını ödememeye başladı.

Belirli süreli sözleşme sürenin bitiminde kendiliğinden sona ermişse, çalışanlar, kıdem tazminatına hak kazanamadıkları gibi, ihbar tazminatı, iş arama izni, işe iade davası açma haklarından da yararlanamıyorlar.

yorumunu bırak