Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Özel Okullarda Teminat Dönemi

Özel Okullarda Teminat Dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okullarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, teminatsız bir şekilde özel okul açmaya izin verilmeyeceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, “Ekonomik daralma var, okullar da bundan kendilerine düşen payı alıyor. Bir okul kapandığı zaman öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için yeni açılacak okullardan teminat isteyeceğiz” dedi.

Amaç Öğrencileri Korumak

Yıldız, teminat kararını alma nedenlerini açıklarken, kapanma sürecinin nasıl işleyeceğinden bahsetti.

“Kurumlar açılıyor, yüzde 8.3 oran önemli ama bunun sürdürebilir ve sağlam olması gerekir. Birkaç okul kapandı. Kamuoyunda şöyle bir endişe var: Kapanmalar devam edecek mi? Kapanan okullardaki öğrenci ve öğretmenler ne olacak? Bir okulun kapanması herhangi bir kurumun kapanması gibi değil. Tek bir okulun bile kapanması canımızı acıtıyor, tedbir almamız gerekiyor. Bir okul kapandığı zaman öğrencilerimizin mağduriyet yaşamasını istemiyoruz.

Teminatı yeni açılan kurumlardan isteyeceğiz. Amacımız kapanma durumunda olan kurumlardaki süreci kayyum vasıtasıyla tamamlamak. O yıl eğitimin kesintiye uğramadan devam etmesi için biz devreye girmiş olacağız. Öğrenciyi korumak istiyoruz, kurum sahipleriyle de görüştük. Sektöre giriş daha kontrollü olacak” şeklinde konuştu.

 

yorumunu bırak