Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Lisede Skandal!

Lisede Skandal!
Güney Afrika’da bir lisede sınıfta cep telefonu kullanma tartışmasıyla çıkan olayda öğretmen, kız öğrencisine şiddet uyguladı. Yaşanan darp olayı, öğretmen ve öğrenci arasındaki görüntüler, ülkede infial yarattı.

Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da, Sans Souci kız lisesinde, öğrencisinin telefon kullandığını gören kadın öğretmen, ders sırasında telefon kullanmanın yasak olduğunu söyleyip öğrenciyi uyardı. Öğretmen, öğrencinin elindeki telefonu alıp masasının üzerine koydu.

Bu sırada öğretmen, öğrencisinin kendisine küfür ettiğini duyunca oturduğu sırayı itip sınıftan çıkmasın istedi. Öğrenci ise sınıftan çıkmayı reddedip sırayı öğretmenine doğru iterek hakaret etti. Bu sırada öğretmen kontrolünü kaybedip öğrencisine tokat attı.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Yaşanan olay, sınıfta bulunan başka bir öğrencinin cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntüler sosyal medya üzerinden yayılınca Bakanlık olayla ilgili soruşturma açtı.Kentte bulunan eğitim müdürlüğünün sözcüsü Jessica Shelver, öğretmen ve öğrenci hakkında soruşturma açıldığı, her iki tarafın da birbirlerinden davacı olduklarını, verilecek disiplin kararına kadar öğretmen ve öğrenicinin okulda uzaklaştırıldığını söyledi.

yorumunu bırak