Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

ÖSYM’den Sınava Gireceklere Müjde!

ÖSYM’den Sınava Gireceklere Müjde!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, kimliğini kaybeden adayların mağduriyetini gidermek amacıyla nöbetçi nüfus müdürlüğü uygulamasının, 2019 yılında tüm basılı sınavları kapsayacak şekilde genişletileceğini bildirdi.

 

ÖSYM tarafından 8-10 Şubat’ta Antalya’da düzenlenen “2019 ÖSYM Sınav Koordinatörleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’nin 81 ili, 103 ilçesi, Lefkoşa ve Bişkek’ten toplam 189 sınav koordinatörü ile ÖSYM yetkilileri katılım gösterdi. 2018 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği ve 2019 yılında yapılması planlanan sınavlara yönelik sınav takvimi ve sınavlarda alınacak tedbirlerin istişare edildiği toplantıda, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2018’de yılında kurumun yaptığı sınavların içeriğiyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Aygün, 2018’in sınavlar açısından yoğun bir yıl olduğunu belirterek “Her sınav kendi içerisinde ciddi bir hazırlık ve uygulama süreçlerini barındırıyor. Bu yönüyle sınavlar sadece adaylar için değil, bizler için de bulunduğumuz noktayı görebildiğimiz bir sınav oluyor. ÖSYM bilgi ve tecrübesiyle uyguladığı sınavlarda geçerli ölçme, seçme ve yerleştirme yapma noktasında var gücüyle çalışmaktadır.” dedi.

Sınavların Sorunsuz Geçmesi İçin Çalışmalar Yürütülüyor

“ÖSYM, 2018’de uyguladığı sınavlar için toplam 36 bin 3 sınav binası kullanmıştır. Bu binalarda sınav yapılan toplam sınav salonu sayısı ise 549 bin 238’dir. En fazla bina kullanılan sınav YKS’dir. Temel Yeterlilik Testi’nde kullanılan bina sayısı 8 bin 65, Alan Yeterlilik Testi’nde kullanılan bina sayısı 6 bin 926, ve Yabancı Dil Testi’nde kullanılan bina sayısı 884’tür. Böylelikle YKS’de toplam 15 bin 875 bina kullanılmıştır. En fazla salon kullanılan sınav da toplam 246 bin 27 ile YKS olmuştur.”

Aygün, sınavların sorunsuz bir şekilde hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi süreçlerinde görev alan herkese teşekkür etti.

Tüm Basılı Sınavları Kapsayacak

Toplantıda ayrıca, 2019 yılı sınav uygulamalarındaki güncellemelerin de sınav koordinatörlerine aktarıldığını dile getiren ÖSYM Başkanı Aygün, bu kapsamda nöbetçi nüfus müdürlüğü uygulamasıyla ilgili 2019’daki sınavlar için alınan kararı, “Sınavdan önce veya sınav günü kimliğini kaybeden adayların mağduriyetini gidermek adına bugüne dek sadece YKS ve KPSS sınavlarında uygulanan nöbetçi nüfus müdürlüğü uygulaması, 2019 yılında tüm basılı sınavları kapsayacak şekilde genişletildi. Açık tutulacak nüfus müdürlüklerinin bilgileri her sınav için, ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak.” sözleriyle açıkladı.

yorumunu bırak