Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

LGS’ye Girecekler Dikkat

LGS’ye Girecekler Dikkat
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu açıklandı.

Kılavuzda, merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının listesi ve kontenjanları belirtildi. Bununla birlikte merkezi sınava ilişkin usul ve esaslar yer aldı.

LGS kapsamında 1 Haziran 2019’da gerçekleşecek olan merkezi sınav başvuruları, bugün itibarıyla başlatıldı. Başvurular, 14 Nisan tarihine kadar sürecek.

Sınav iki oturum olarak düzenlenecek ve 8. sınıflar öğretim programları esas alınacak. Aynı gün uygulanacak olan sınav, toplamda iki bölümden oluşmakta. Sınavda öğrencilere, çoktan seçmeli olmak üzere toplamda 90 soru yöneltilecek.

Birinci oturum Türkiye saatiyle 9.30’da başlarken ikinci oturum 11.30’da başlayacak. Merkezi sınav başvuruları isteğe bağlı gerçekleşecek. Sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını bugünden itibaren 14 Nisan’a kadar elektronik ortamdan yapabilecekler.

Sayısal Alan Testinin Süresi Arttı

İki oturumda gerçekleşecek olan sınavın birinci oturumunda öğrencilere; 8. sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sorular yöneltilecek. Sınavının ikinci oturumunda ise öğrenciler, matematik ve fen bilimleri alanlarından soruları cevaplandıracaklar.

Bakanlık tarafından paylaşılan kılavuza göre, 60 dakika olan sayısal alan sınav oturumunun süresini 20 dakika uzatarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve öğrencilere 75 dakika süre verilecek. 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ikinci bölümde ise öğrencilere 80 dakika süre tanınacak.

 

yorumunu bırak