Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Okullarda Yeni Sistem

Okullarda Yeni Sistem
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin sosyal etkinliklerini kayıt altına almaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sistemindeki yeni modülle öğrencilerin akademik başarılarının yanında her türlü sosyal etkinliklerini kayıt altına almaya başladı. Buna göre öğrencilerin; “bilim”, “sanat”, “kültür”, “spor” ve “toplum hizmeti” gibi başlıklarda yaptıkları çalışmalar sisteme yüklenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), illere gönderdiği resmi yazı ile e-okuldaki “sosyal etkinlikler modülünün” 81 ildeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencileri kapsadığını duyurdu. Uygulama geçen yıllarda bazı illerde denenmeye başlamıştı.

Genelgeyle öğretmenler, kılavuzda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda e-okul yönetim bilgi sistemindeki “Sosyal Etkinlik Modülü”nde kayıtları tutmaya başlayacak.

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri beş ana başlıkta değerlendirilecek. Öğrencilerin yaptığı çalışmalar  “bilimsel”, “kültürel”, “sanatsal”, “sportif” etkinlikler ve “toplum hizmeti” başlıkları altında toplanacak. Kayıtlar “sosyal etkinlik belgesi” olarak da öğrenciye verilecek.

Sosyal etkinlik yapan öğrenciler modülde, “Sosyal etkinliğe katılanlar”, “Ürün ortaya koyanlar”, “Performans gösterenler” ve “Derece alanlar” şeklinde 4 ana değerlendirmede belirtilecek.

 3 Ayrı Etkinlik Alanı

Sosyal etkinliklerin e-okul sistemine işlenmesi için 3 ayrı kategori belirlendi. “Okul etkinlikleri”, “Merkezi etkinlikler” ve “Okul dışı bireysel etkinlikler” şeklinde öğrencilerin sosyal etkinlik belgelerine giriş sağlanacak.

Okul etkinlikleri, öğrenci kulüplerindeki faaliyetlerden oluşacak. Öğrenci kulüplerinde ise en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulacak. Bu etkinlikler, öğrenci kulüpleri tarafından önceden planlanmış olan sosyal etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmalarını içerecek.

 

yorumunu bırak