Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

LGS İçin Son Öneriler

LGS İçin Son Öneriler

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’na sayılı günler kaldı.

Sınava sayılı günler kala Bilişim Eğitim Kurumları Ortaöğretim Bölümü Rehberlik Hizmetleri Öğretmeni Safiye ARAYDIN öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.

Uzun bir çalışma maratonunun sonuna gelindiğini belirten Araydın, LGS’de  kalan zamanın verimli geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Sınava az bir süre kala velilerin ve öğrencileri artarken bu zaman diliminin de iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Safiya Araydın, “Kalan zaman diliminde öğrenciler eksiklerini gidermelidir. Bunun için okuldaki öğretmenlerinden destek alabilirler. Eksik olduğunu hissederek sınava giren öğrencilerde sınav anında panik gözlenebilir. Panik olmamanın en iyi yolu ise konulara hakim olduğunun bilinmesidir.” şeklinde konuştu.

Kendine Güven Başarıyı Getirir

Konuşmasında soru çözümünün önemine de değinen Araydın, çok soru çözmenin konuların pekiştirilmesinde ve hatırlanmasında büyük önemi olduğun hatırlattı.

Araydın sözlerini, “Hemen hemen her gün düzenli bir şekilde deneme çözülmesi gerekmekte. Özellikle denemede yanlış cevaplandırılan soruların üzerinde durulmalı ve eksikler giderilmelidir. Sınava 3 gün kala soru çözülmemesi ya da ders çalışılmaması gerektiği düşüncesini desteklemiyorum. Bu duruma öğrencinin kendi psikolojik algısına bağlı olarak karar verilmelidir. Eğer öğrenci kendisini daha iyi hissedecekse son gün de dahil ders çalışabilir ya da konu tekrarı yapabilir.

LGS’de ve diğer sınav anlarında asıl önemli olan öğrencinin kendisine inanmasıdır. Bilgisine ve kendisine güvenen öğrenciler sakinliklerini koruyabildiklerinden sınav başarıları da yükselir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

yorumunu bırak