Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

E-Okul’a Nasıl Girilir?

E-Okul’a Nasıl Girilir?

E-okul veli bilgilendirme sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen, öğrenci ve velilerin rahatça işlem yapabilmesini sağlayan bir uygulamadır. 2007 yılında hizmete açılan uygulama; ilk okul, orta okul ve lise öğrencilerinin tüm öğrenim bilgilerini tek bir sistem üzerinde topluyor. Okulların açılmasıyla öğrenci ve veliler “e-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?” ve “e-okul sistemi ne için kullanılır?” sorularına yanıt arıyor. İşte e-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında merak edilenler…

E-okul, ilkokul ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin işlemlerini rahatlıkla yaptığı ve tüm bilgilerine hızlı olarak ulaştığı uygulamadır. 2007 yılında hizmete açılmış olan bu uygulama velilerin, öğrencilerin notlarına ve devamsızlık bilgisine de kolayca ulaşabildiği bir sistem. Peki, e-okul’a nasıl girilir? E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş nasıl yapılır? İşte e-okul giriş ekranı ve tüm detaylar…

E-OKUL’A NASIL GİRİLİR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapabilmek için aşağıdaki bağlantıdan E-Okul sitesine giriş yapılır. Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir. Girişi butonuna bastığımızda E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne girmiş olacağız. e-okul’a nasıl girilir.

Öğrenci TC Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır TC Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

E-OKUL SİSTEMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI FAYDALAR NEDİR?

  • Sınav sonuçlarını öğrenmek
  • Haftalık ders programını öğrenebilir
  • Devamsızlık gün sayısını öğrenebilir
  • Sınav tarihlerini öğrenebilir
  • Sorumluluk sınav tarihlerini öğrenebilir
  • Yıl sonu ortalamasını öğrenebilir

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak