Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Milyonlarca Öğrenci ve Veliyi ilgilendiren Gelişme

Milyonlarca Öğrenci ve Veliyi ilgilendiren Gelişme

Edinilen son dakika bilgisine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci karnelerinin değişmesi için çalışma başlattı. Karnelerin değişmesi ile beraber, veliler öğrenci karnelerine baktığında çocuklarının yıl için neyi yapıp neyi yapamadıklarını da görecek. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılırken, haberde yer alan çalışmanın henüz inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğu, çalışmanın bu eğitim-öğretim yılını kapsamadığı bildirildi.

Son Dakika karneler Değişiyor mu?

Öğrenci karneleri değişiyor mu? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bakanlık tarafından öğrenci karnelerinin değişmesi için çalışma başlatıldı.

CNN Türk’ten Duygu Bayram Ayaz’ın özel haberine göre yapılacak değişiklikle artık karnelerde sadece not değerlendirmesi yer almayacak.
Yeni karnelerde öğrencilerin 1 yıllık gelişim süreçleri de yer alacak.

Öğrenci karneleri Tek Sayfa Olmayacak

Veliler öğrenci karnelerine baktığında çocuklarının yıl için neyi yapıp neyi yapamadıklarını da görecek.

Karneler tek sayfa olmayacak.

‘Örneğin öğrenci ezber yapabiliyor mu?’, ‘Derste söz hakkı istiyor mu?’, ‘Yüksek sesle okuyabiliyor mu?’, ‘Okuyabildiğini anlayabiliyor mu?’, ‘Bir kitabı okuyup anlatabiliyor mu?’, ‘Yazdığını ne kadar hızlı yazabiliyor mu?’ gibi değerlendirmeler karnelerde yer alacak.

MEB’DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) “Öğrenci karneleri değişiyor” başlıklı habere ilişkin yapılan açıklamada, haberde yer alan çalışmanın henüz inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğu, çalışmanın bu eğitim-öğretim yılını kapsamadığı bildirildi.

Bakanlık tarafından medyada yer alan habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Medyaya yansıyan ‘öğrenci karneleri değişiyor’ başlıklı haberde yer alan çalışma, henüz inceleme ve değerlendirme aşamasındadır. Haberde yer alan teknik detayları teyit etmemekteyiz. Çalışmamız bu eğitim-öğretim yılını kapsamamaktadır.”

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak