Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

“Geleceğe Nefes” Kampanyasına Tam Destek

“Geleceğe Nefes” Kampanyasına Tam Destek

“Geleceğe Nefes” Kampanyasına Tam Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ili kapsayan toplam 2023 noktada 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Gelece Nefes Kampanyası çerçevesinde Türkiye toplamda 11 milyon fidana kavuşacak. Türkiye’nin 81 ilinde belirlenen 2023 noktada düzenlenecek fidan dikim çalışması 11 Nisan 2019 günü saat 11:11’de başlayacak.

11 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak

Bakanlık tarafından Geleceğe Nefes Kampanyası için başvurular başladı. Türkiye genelinde yaşanan orman yangıları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması çalışmalar çerçevesinde toplamda 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Guiness Rekorlar Kitabı’na girmek için başlatılan “Geleceğe Nefes – 11 Milyon Fidan” kampanyasında isteyen herkes bir fidan sahiplenebilir ya da bağışlayabilir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan https://gelecegenefes.com/ adresi üzerinden başvurular alınmaya devam ediyor. Başvuruların yüzde yüze ulaştığı şehirlerde başvuru alınmıyor. Saat 16 itibariyle toplam bağışlanan fidan sayısı 7.922.085 oldu. Hedeflenen fidan sayısı ise 11.047.430. Hazırlanan site üzerinden aynı zamanda fidan bağışında da bulunulabiliyor.

Kampanyaya Tam Destek

Yürütülen ağaçlandırma kampanyasına pek çok farklı kurumdan da destek yağdı. Sivil toplum örgütlerinden, askeri birliklere ve kamu kurum ve kuruluşlarına; ülke genelinde kampanya yoğun ilgiyle karşılandı. Maya Koleji ve Bilişim Koleji gibi farklı özel eğitim kurumları da kampanyayı destekleyen kurumların arasında yer aldı.

AYNI GÜN AYNI SAATTE 11 MİLYON FİDAN

Türkiye’de, ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, Geleceğe Nefes kampanyası başlatacak. Kampanya kapsamında 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de 81 ilde aynı anda 3 saat içerisinde 11 milyon adet fidan toprakla buluşturulacak.

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak