Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Özel Okullar Bursluluk Sınavı İçin Tarihler Belli Oldu Mu?

Özel Okullar Bursluluk Sınavı İçin Tarihler Belli Oldu Mu?

Özel Okullar Bursluluk Sınavı İçin Tarihler Belli Oldu Mu?

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen özel okullar bursluluk tarihlerini, sizler için araştırdık.

Özel okul bursluluk sınavı bu yıl 2021-2022 eğitim öğretim yılı için yapılacak. Türkiye’de pek çok özel okul tarafından gerçekleştirilen bursluluk sınav tarihleri, ancak sınavdan birkaç ay önce belli olmaktadır. Çoğu kolej tarafından 2021 yılında gerçekleştirilecek bursluluk sınavı tarihleri belli oldu mu? Bu haberimizde farklı okulların düzenlediği sınavlar hakkında bilgileri derledik.

Araştırmamızda özel okul bursluluk sınavları 2021-2022 ve 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için araştırmalar başladı. Buna göre “2021 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?”, “Başvuru tarihleri belli oldu mu?” gibi soruların yanıtlarına ulaşabilirsiniz. Öğrencilerin özel okullarda burslu olarak okumalarına imkan tanıyan sınavlar sayesinde öğrenciler özel okula gitme şansı elde ediyorlar.

Bursluluk Sınavı Hangi Kolejler Tarafından Yapılacak

Türkiye’de her yıl pek çok okul tarafından özel okul bursluluk sınavı düzenlenmekte. Türkiye’nin öncü eğitim kurumlarından olan Bilişim Koleji, Bilfen Koleji, Bahçeşehir Okulları ve Uğur Koleji gibi özel okullar bursluluk sınavları gerçekleştirmekte.

Çoğu özel okul bursluluk sınavları için başvuru alımlarına Aralık ayında başlayacak. Yeni yılla birlikte ise bursluluk sınavları olacaktır. Özellikle de Şubat ve Mart aylarında, öğrencileri yoğun bir sınav temposu beklemekte.

Özel Okullar Bursluluk Sınav Soruları

Özel okullar tarafından düzenlenen bursluluk sınavlarında temel amaçlar vardır. Bunlar arasından en önemlisi okulların kendi eğitim seviyelerine uygun öğrencileri tespit edebilmektir. Ayrıca birçok özel okul tarafından “Okula Kabul Sınavı” olarak da isimlendiren sınavlarda, belirli oranlarda başarı gösteren öğrencilere burslu eğitim olanağı sunulmaktadır. Bu nedenle özel okullar bursluluk sınavları, çocuklarını burslu olarak okutmak isteyen veliler için önem taşımaktadır.

Özel okullar, bursluluk sınavlarında öğrencilerin sınavdaki başarısına bağlı olarak farklı burs imkanları tanımaktadır. Buna göre, yüzde 10 ile yüzde 100 arasında değişiklik gösteren eğitim bursundan öğrenciler yararlanabilmektedir. Ara sınıftan geçişte sunulan burslar çoğunlukla ilkokul 4. Sınıfta sonra başlamakla birlikte, son yıllarda özel okul sayısında artış olmakta. Bu nedenle bazı özel okullar ilkokullar 1., 2., 3., ve 4. sınıf öğrencileri için de bursluluk sınavları düzenlenmektedir.

En Başarılı Okullar

3Yorumlar


  1. Ahmet Karadeniz

    Özel Okullar Bursluluk Sınavlarını sürekli araştırmaktayım. Birçok sitede bu tarz bilgiler mevcut. Ama en başarılı okullar ekibi bizim için en güvenilir en başarılı bir çalışma yapıyor. Bu konuda özel okullar bursluluk sınavları hakkında detaylı bilgi alabiliyorum. Teşekkürler en başarılı okullar.

yorumunu bırak