Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Hızlı Öğrenme Yolları

Hızlı Öğrenme Yolları

Etkili ve bir o kadar da hızlı öğrenmek çoğu insanın en büyük isteklerinden birisidir. Yapılan araştırmalara göre ise izlenebilecek birkaç adım sonucunda hızlı öğrenme gerçekleşebiliyor. 5 adımda hızlı öğrenmenin yolları ile öğrenme süreçleri çok daha eğlenceli geçmektedir. Hızlı öğrenme teknikleri, verimli ders çalışmanın en önemli yollarındandır.

Ders çalışırken daha iyi verim alabilmek için bazı kurallar bulunmaktadır. Ancak bur kuralların dışında kişilerin sahip oldukları özel yeteneklerin ve algı durumlarının da etkileri olmaktadır. Her bireyin birbirlerinden farklı özelliklere sahip olması, ders çalışma yöntemlerinin de farklılık göstermesine yol açmaktadır. Bu farklılıkların yanında ise herkes için kabul göre etkili öğrenme teknikleri bulunmaktadır. 5 adımda hızlı öğrenmenin yolları sayesinde, ders çalışmak çok daha verimli bir hale gelebilir.

5 Adımda Hızlı Öğrenmenin Yolları

Hızlı öğrenmenin yolları, çoğu özel okul tarafından uygulanmaktadır. Bu sayede okulların ve öğrencilerin başarılarında artış gözlenmektedir. Konuların çok daha kolay ve rahat bir şekilde öğrenilebilmesi, öğretmen ve öğrenciler açısından zamanın daha verimli kullanılmasını sağlamaktadır. 5 adımda hızlı öğrenmenin yolları, sadece öğrenciler için değil, tüm çalışanlar için oldukça etkilidir.

1. Beyni Isındırmak

Beyin kaslarını çalışmalardan önce aktif hale getirmek, çalışmaların daha verimli geçmesine yardımcı olmaktadır. Bu açıdan uygulanabilecek en etkili ve kolay yöntem ise 5 dakikalık nefes egzersizidir. Temiz havaya sahip bir odada veya dışarıda yürüyüş yaparken, nefes egzersizi de gerçekleştirilebilir. Uygulama: İyi havalandırılmış bir odada ya da dışarıda, bu çalışma kolay bir şekilde yapılabilir. 5 dakika boyunca burundan alınarak, ağızdan yavaş bir şekilde bırakılır. Böylece farkındalık seviyesinde farklılık gözlenebilir.

2. Konsantrasyonu Yükseltmek

Konsantre olmak, öğrenilmesi için çabalanan konunun çok daha hızlı bir şekilde akılda kalmasına yarar. Bebeklerin hızlı bir şekilde yeni bilgileri kavramaları, bu olaya en büyük örnek olarak gösterile bilmektedir. uygulanabilecek basit birkaç egzersiz sayesinde, zaman içerisinde konsantrasyon seviyesinde yükselme olduğu gözlenebilir. Oda içerisindeki bir nesneye tüm dikkat yoğunlaştırılarak, nesne tüm detaylarıyla incelenir. Bu çalışmayla eşyalara ve olaylara olan dikkat artmaktadır.

3. Zihinde Canlandırma

Hızlı öğrenme teknikleri arasında yer alan diğer bir yöntem ise zihinde canlandırma yani resmetme yöntemidir. İnsan beyninin genel olarak hayal edilenlerle gerçek dünya arasındaki eylemleri birbirinden ayırmakta zorlandığı düşünülürse, bu çalışmanın faydası daha iyi anlaşılabilir. Ders çalışmaya başlamadan önce, zihinde canlandırmalar yapılarak beyin de aktif hale getirilebilir.

4. Bilinçaltına Yönlendirme

Bilinçaltı, bir konunun tam ve gerçek anlamda öğrenilmesiyle o konuyu mükemmel bir hale getirir. Bu nedenle bilinçaltının öğrenme süreçlerinde de etkili olduğu söylenebilir. Konuyu tekrar çalışırken bilinçaltınızda resmedin ve olayları canlandırın.

 5 adımda hızlı öğrenmenin yolları5. Öğrenme Sürecini Heyecanlandırın

Yeni bir konu öğrenilirken beynin sağ lobu çalışır. Heyecan ve hayal gücünün etkili olduğu zamanlarda ise beynin sol lobu da devreye girmektedir. Öğrenilen konuların hikayesel bir dile dönüştürülmesi ve hayal gücünde canlandırılması, hızlı öğrenme açısından önem kazanmaktadır.

5 adımda hızlı öğrenmenin yolları sayesinde hem okul döneminde hem de günlük hayatta pek çok alanda pratiklik kazanılabilir. Aynı zamanda çalışmanın çok daha eğlenceli olması da bu sayede sağlanabilir.

 

 

En Başarılı Okullar

1 yorum


  1. asude

    Sınavlarıma hazırlanırken çok işime yaradı. Öğrenmek için yapılabileceklerin en kolay yollarını yazmışsınız. Haberinizi arkadaşlarım ile paylaştım onlarında işine çok yaradı teşekkür ederiz.

yorumunu bırak