Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Ankara’nın en iyi özel okulu

Ankara’nın en iyi özel okulu

Ankara’nın en iyi özel okulu

Kavaklıdere Kolejinde Eğitim Görmeye Hazır mısınız? Özel bir duygudur eğitim, insanı diğerlerinden ayırt eden ve ona özel olduğunu hissettiren; kalabalıkların içinde sıradanlaşmak yerine, özel bir ilgiyle büyümektir. İnsanı merkeze alan, milli ve manevi değerleriyle Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, modern dünyanın gereklerini yerine getirirken her şeyden önce insanlığıyla öne çıkan; nitelikli, yetkin, araştırmacı, bilimsel bilginin ışığında yürüyen, yaratıcı ve kendinin farkında olarak ülkesinin geleceğine katkıda bulunacak bireyler yetiştirmek için buradayız. Ankara’nın en iyi özel okulu sahip olduğu ve sunduğu imkanlarla kaliteli kolej anlayışını sizlerle buluşturuyor.

Ortaokulda ve lisede bizlere emanet öğrencilerimizin insani değerleriyle ve akademik başarılarıyla üniversiteye kadar bütün gereksinimlerini karşılayarak, onların bu ülke için faydalı bireyler olup geleceğimizi, varlığımızı, özgürlüğümüzü, teknolojimizi, bilimimizi geliştirmesi ve yeni nesillerimizi yetiştirmesine olanak tanımak için varız. Ülkesi, milleti, bayrağı, milli ve manevi değerlerine bağlı aynı zamanda modern, çağdaş, öngörülü, hiçbir konuda ayrımcılık yapmayarak güçlü düşünme becerisini ve anlayışını geliştirmiş öğrenciler yetiştirerek bir gelecek kurmak için varız.

Ankara’nın en seçkin öğretim kurumu

Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra insani değerlerle yetiştiğini görmek ve bu anlamda özel ilgi gösterdiğimiz öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmak asıl hedefimizdir… Aldığı eğitimle ve hayata bakışıyla özel olduğunu hisseden ve hissettiren nitelikli işler, nitelikli hayatlar kuran öğrencilerimizin gelecekteki başarılarını şimdiden kurarak evrensel standartlarda bir eğitim veriyoruz. Disiplinden asla ödün vermeyen bir yaklaşım ve sağlam okul-veli-öğrenci iş birliğiyle çocuklarımızı geleceğe, Ankara’nın en özel okulu en seçkin öğretim kurumunda hazırlıyoruz.

Çünkü biz, biliyoruz ki çocuklarımız en değerli varlığımızdır ve her şeyin en iyisini hak etmektedir. Kavaklıdere Koleji olarak öğrencilerimizin akademik performansı ile ilgili bilgilerin toplanması ve analiz edilmesinde sürece yönelik yaklaşımları önemsiyoruz.

Öğrencilerimizin öğrenme sürecinin farklı aşamalarında neler bildiklerini, neleri anladıklarını ve neleri yapabildiklerini belirlemeye özen gösteriyoruz. Hazırlanan ölçme araçlarında, sadece bilginin ölçülmesine değil; kavrama, kendini ifade edebilme, yorumlayabilme, uygulama, analiz-sentez ve değerlendirme düzeyinde edindikleri davranışların da ölçülmesine ağırlık veriyoruz.

Öğrenci Tanıma Programı

Öğrencinin bilgi, beceri ve davranışlarını belirlenmiş ölçeklere göre, açık ifade ve kriterlerle ve kişisel farklılıklarını göz önüne alarak değerlendirme yapılmasını sağlıyoruz. Öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerini, özellikle başarı düzeylerini ve öğrenme sonuçlarını yargıladıkları öz değerlendirme süreciyle, öğrencilerin öz değerlendirme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Her öğrencinin farklı yöntemlerle işlenen bir cevher olduğunu biliyoruz. Kavaklıdere Koleji’nde eğitime başlayan her öğrenci ayrı ayrı “öğrenci tanıma programına” alınmakta ve “öğrenme yöntemleri envanteri” çıkarılmaktadır.

“Özel İlgi, Başarının Anahtarıdır”

Bu da öğrencinin “öğrenme haritası” olarak veliyle paylaşılmakta rehberlik servisimiz tüm uygulamalar bireysel olarak gerçekleştirilmektedir. Kavaklıdere Koleji’nde öğrencimizin öğrenme stillerini keşfedebilmesi, değişen tarafından dünyanın gelişim hızına ulaşabilmesi ve bireysel farkındalık oluşturabilmesi hedeflenir. Öğrencilerin başarısı, konuların tam öğrenmelerine bağlıdır. Bu nedenle Kavaklıdere Koleji’nde liseye ve üniversiteye hazırlıkta uzmanlaşmış, başarısını defalarca kanıtlamış Türkiye’nin en deneyimli öğretmenleri görev yapar. Profesyonel öğretmen kadrosu, sürekli olarak hizmet içi eğitimden geçirilmekte ve Kavaklıdere Koleji yönetimi tarafından sürekli izlenmektedir. Özel ilgi, başarının anahtarıdır.

Tüm öğrencilere tek bir öğrenciymiş gibi yaklaşan standart eğitim uygulamaları öğrencinin bireysel farklılıklarından kaynaklanan eksiklikleri gideremez. Her öğrencinin kendine özgü öğrenme disiplini, hızı ve kapasitesi vardır. Kavaklıdere Koleji olarak öğrenim konusundaki geleneksel görüşleri öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını dikkate almaksızın empoze eden eğilimi yıkarak, öğrenciye en uygun eğitim modelinin belirlenmesinde pedagojik birikim ve profesyonel kadromuzun uzmanlığına güveniyoruz.

Maksimum 10 öğrenci kapasiteli; donanımlı, konforlu, özel koltuk tasarımlı, hava temizleme cihazına sahip, doküman kameralı, akıllı tahtalı, klimalı sınıflarıyla Ankara’nın en özel okulunda eğitim almak bir ayrıcalıktır. Resim ve müzik atölyeleri, kütüphane ve çalışma salonunda özgürce ders çalışma olanağı olan, son teknoloji fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarıyla bilimin ışığında yürüyen Kavaklıdere Koleji tüm bu imkânları şehrin merkezinde, servis gerektirmeyen bir lokasyonda sunuyor.

Ortaokul öğrencileri için merkezi sınavlara hazırlık, lise öğrencileri için üniversite sınavlarına hazırlıkta güçlü bir deneyimdir. Özel peyzaj mimariye sahip arka bahçesi, geniş teneffüs alanlar, spor salonu, konferans salonu, basketbol sahası, satranç alanları, oyun alanlarıyla sosyalleşmenin başarıyla harmanlaması. KAVAKLIDERE KOLEJİ

 

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak