Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Özel Okul Fiyatları

Özel Okul Fiyatları

Özel Okul Fiyatları

Her veli, çocuğunun en iyi okula gitmesini ve en iyi eğitimi almasını ister. Buna bağlı olarak da son yıllarda özel okullara olan ilgi artmaktadır. Farklı illerde bulunan özel okul fiyatları ise birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Her kolej, çevresindeki ailelerin durumuna göre fiyatları belirlemektedir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, veliler okulları internetten araştırarak takip edebilme olanağına kavuşmuştur. Devletin geçmiş dönemlerde hazırladığı, özel okula teşvik planı da özel okullara olan ilginin bir sonucu olarak gösterilebilmektedir. 2000’li yıllarda özel okullarda 223 bin öğrenci varken 2018 itibari ile bu rakam, 1 milyon öğrenciyi geçmiştir. Kolejler, özel okullar yönetmeliği içerisindeki kurallara göre eğitim ve öğretim vermektedir. Eğitim; gelişmiş teknolojiyle donatılan sınıflar ve son teknolojinin gerektirdiği materyallerin kullanıldığı ortamlarla tam anlamıyla etkili olabilmektedir. Teknolojinin yanında dersleri, video ve görsellerle desteklenen eğitim sınıfları ve laboratuarlar özel okulların en büyük avantajlarındadır. Özel okullar öğrenciler için en iyi imkanları sunmaya çalışmaktadır.

Özel Okul Kayıtları Nasıl Olur?

Özel ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören öğrenciler ikinci dil için temelini atar. Yoğunlaştırılmış dersler ile daha iyi kavramaları sağlanarak liseye geçişte ve lise döneminde zorlanmaları da engellenmiş olur. Bu nedenle de öğrencilerin, sınavlarda başarılı olmasında rol almaktadır.

Özel ilkokul ve ortaokullar her sene düzenlenen bursluluk sınavları ile öğrencilerin burslu olarak okumalarına olanak tanır. Düzenli olarak gerçekleştirilen bursluluk sınavları sayesinde her yıl binlerce öğrenci, en iyi özel okullarda okuma imkanı elde eder. Bursluluk sınavının dışında erken kayıt dönemleriyle de özel okullar, öğrencilere pek çok olanak tanımaktadır.

Özel Lise Kayıtları Nasıl Olur?

TEOG kaldırıldıktan sonra yerine LGS (Liseye Geçiş Sınavı) getirilmiştir. Özel okullar lise eğitimi için öğrenci kabul ederken de LGS sonuçlarını dikkate almaktadır. Çoğu öğrenciye elde ettiği LGS puanı doğrultusunda indirim sağlanabilmektedir. Aynı zamanda her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bursluluk sınavlarıyla da öğrencilerin belirli oranlarda indirim ya da burs kazanmalarına olanak tanınmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okul Yönetmeliği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okulların sahip olmaları gereken özelliklerin belirlendiği yönetmelikle kolejlere kıstaslar sunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönergesine göre;

1-Eğitimde süreklilik,

2-Coğrafi bütünlük esası,

3- Öğrenci sayısı (kontenjan, donanımsal nitelik ve okul türü) göz önünde bulundurularak tercih yapılmaktadır.

Özel Okullarda Teşvik Kalktı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği özel okul teşvik desteği; öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, gelişmişlik durumu, öncelik derecesi, okulundaki öğrenci sayısı, öğrencinin gideceği okulun başarı düzeyi araştırılarak öğrencilere sağlanan özel okul teşviği belirlenmekteydi. MEB farklı illerin sahip olduğu

özelliklere bağlı olarak özel okul teşvikleri belirlenmekteydi. Pek çok veli tarafından MEB’in hala özel okul teşvik vermeye devam edip etmediği büyük bir merak edilmektedir. MEB’ten yapılan son açıklamaya göre, “Bu kapsamda 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren özel okullarda ilk defa öğrenim görecek öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmeyecek. Halen özel okullarda bu desteği alan öğrenciler ise öğrenim gördükleri okulun öğretim kademesi süresi boyunca destekten yararlanabilecek.”

Özel okul fiyatları her okulun kendi web sitesi üzerinden duyurulmaktadır. Özel okullar Ankara olarak araştırma yaparak, kendinize en yakın özel okulun fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

Özel Okul Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çocukların eğitim görecekleri okul tercihinde bulunurken, dikkat edilmesi ve göz önünde bulundurulması gereken noktalar vardır. Kolejlerin MEB tarafından hazırlanan özel okullar yönetmeliği içerisindeki maddelere göre hizmet verdiğinden emin olunması gerekmektedir. Gerekirse tercih edilecek kolejin eski öğrencileri ve mezunlarıyla da iletişime geçilerek bilgi alınabilir.

Buna göre, özel okul tercihinin amacının net bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Her çocuk özeldir ve farklı potansiyellere sahiptir. Çocuklar için özel okul tercihi yapılmadan önce, çocukların taşıdıkları özelliklerin bilinmesi gerekmektedir. Buna bağlı olara da karar verilecek özel okulun sunduğu imkanlara ve özelliklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Çocuğun sahip olduğu ışığı ve potansiyeli geliştirerek, onu destekleyecek özelliklere sahip olabilmelidir. Eğitim verecek okulun yabancı dil eğitiminde iyi olması ve öğrencilere sunduğu aktivitelerin varlığı da incelenmelidir. Aktiviteler, öğrencilerin olumlu yönde gelişmesini ve yeteneklerinin gelişmesini sağlamaktadır.

Özel okul seçiminde belki de en önemli noktalardan birisi de kolejin eve olan yakınlığıdır. Toplu taşımada ya da serviste harcanacak zaman, öğrencinin psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilmektedir. Bunun yanı sıra çocukların bedensel gelişimleri üzerinde de olumsuz sonuçlara yol açabilir.

 En Başarılı Okullar

yorumunu bırak