Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

İlk Ders “Korona Virüsü”

İlk Ders “Korona Virüsü”

15 günlük tatil sona erdi. 18 Milyon öğrenci bugün ders başı yapacak. Okullarda öğrencilere Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı alarma geçiren korona virüs ile bu virüsten korunmanın yolları anlatılacak. Sağlık Bakanlığı da hazırladığı notları okullara gönderdi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü (corona virüs) yüzünden dünya genelinde acil olarak bir çok önlem alınıyor. Şimdiye kadar dünya üzerinde bir çok insana bulaşarak ölümcül sonuçlar doğuran korona virüsü Ülkemizdede önlemlerini arttırdı. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme faaliyetleri hazırlandı.

Endonezya korona virüsü’ne (coron avirüs) karşı sprey ile önlemler almaya çalıştığını açıkladı.

PEKİ BU ÖLÜMCÜL KORONA VİRÜSÜ’NDEN (corona virus) KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Bu kapsamda Sağlık bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile koronavirüs hakkında bilgilendirme notları gönderildi. Okullara gönderilen bu notlarda ise “Korona Virüs nedir?”, “Nasıl ve Nereden bulaşır?”, “Virüsten korunma yolları nelerdir?” ve “Olası vaka tanımına uyan hastaların ne yapması gerekir?” gibi sorulara cevap veriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından okullara gönderilen bu notların ışığında öğrencilere okul yöneticilerin, öğretmenler vasıtasıyla anlatılması bekleniyor.

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI

15 Günlük tatilde Milli Eğitim Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerinde koronavirüs (coronavirüs) bilgilendirme toplantıları düzenledi. Okul ve kurum müdürlerine doktorlar tarafından Korona ve benzeri salgın hastalıklardan korunma konulu seminer ve brifingler verildi.

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak