Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

23 Nisan Kutlamalarına Koranavirüs Önlemi!

23 Nisan Kutlamalarına Koranavirüs Önlemi!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullara ara verildi. Çocukların özellikle ilköğretim öğrencilerinin 23 Nisan kutlamalarını nasıl yapacağı ise netlik kazanmaya başladı.

23 Nisan’da Okullar Açık Olacak Mı?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 6 Mart tarihinde okulların kapanmasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklaması ile okulların 30 Nisan tarihine kadar açılmayacağı duyuruldu. 1 Mayıs Cuma günü de resmi tatil olduğu için okullar 4 Mayıs Pazartesi günü açılacak.

23 Nisan Kutlanacak Mı?  

Her yıl tüm yurtta büyük bir çoşku ile kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulların tatil olmasıyla beraber, ilk defa bu yıl okullarda kutlanmayacak. Okullarda hazırlanan  gösterilerinin daha sonra telafi edilmesi sağlanacak. Evlerde çocuklara bayram coşkusunu yaşatacak etkinlikler TRT ve EBA TV’de olacak. Öğretmenler velilerden çocukların evlerinde çocuk bayramı coşkusunu yaşatacak faaliyetler yapmalarını isteyecek.

Saat 21’de İstiklal Marşı Okunacak

Bu yıl Meclis’in açılışının 100. yılı kapsamında planlanan törenler iptal edilmişti. Meclis Başkanı Şentop, “23 nisan 2020 Perşembe akşamı saat 21:00’de tüm Türkiye’yi evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. yıl coşkusunu İstiklal Marşı’nı söyleyerek kutlamaya çağırıyoruz” demişti. Saat 21:00’de televizyonlarda İstiklal Marşı’nın yayınlanması bekleniyor.

23 Nisan’da Ne Olmuştu?

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden, milli mücadele tarihimizin en önemli dönem noktalarındandır. Çocuklar, yaşlılar, erkekler ve kadınlar topyekun verilen bağımsızlık mücadelesinin sadece işgal tüm dünyaya ilan edilmiş ve kabul edilmiş bir tarihtir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1924 yılında meclis açılışında 23 Nisan tarihini bayram ilan etmiştir. 5 yıl sonra ise bu bayram çocuklara hediye edilmiş ve  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1979 yılında ise 6 ülke çocuklarının katılımı ile milli bayramımız uluslararası bir nitelik kazanmıştır. Bu yönüyle çocuklarına bayram hediye eden ve bütün dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye olmuştur.

En Başarılı Okullar

 

1 yorum


yorumunu bırak