Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

BİLSEM Sınavlarına Hazırlık İçin En Etkili Yayınlar Belli Oldu!

BİLSEM Sınavlarına Hazırlık İçin En Etkili Yayınlar Belli Oldu!

Öğrenci ve veliler için son derece önemli olan, BİLSEM Sınavlarına hazırlık sürecinde en etkili yayınlar belli oldu.

Özel ve yetenekli öğrencilerin tespit edilebilmesi amacıyla gerçekleştirilen Bilim Sanat Merkezi Sınavı her yıl binlerce öğrencinin yeteneklerine göre eğitim almasını sağlamakta. Sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca grup taramaları şeklinde yıl içerisinde devam ettirilmektedir.

Bilsem sınavları özel yeteneğe sahip öğrencilerin keşfedilmesini olanak tanır. Bu nedenle de sınavlara hazırlık için pek çok yayın bulunmaktadır. Ancak yayınlardaki bu çokluk da akıl karışıklığına neden olabilmektedir. Farklı ortamlarda sınava hazırlanan öğrencilerin başarı sonuçları ve  yapılan anketler ise bir gerçeği ortaya çıkardı. Buna göre, Sınavlara hazırlık esnasında dijital yayınlardan faydalanan öğrenciler daha başarılı oluyor. Yapılan değerlendirmelere bağlı olarak ise sınavlara hazırlık için en fazla tercih edilen yayınlar arasında MebBilsem öne çıkıyor.

BİLSEM Sınavlarına Hazırlık Sürecinde Dijital Yayın Etkisi

Hazırlık için pek çok içerik yer almakta. Bu içeriklerden bazıları basılı yayın bazıları ise dijital yayın olmakta. Yapılan inceleme ve araştırma sonuçlarına bağlı olarak, BİLSEM Sınavlarına dijital ortamlarda hazırlanmanın başarı üzerinde çok daha etkili olduğu ortaya çıktı. Tablet üzerinden dijital bir şekilde gerçekleştirilen BİLSEM Sınavlarına gerçeğe yakın olması da dijital yayınların başarıları üzerinde etkili olmakta.

Dijital yayınların bir diğer özelliği ise soru sayısı. Basılı ortamdan elde edilen kaynaklara göre, dijital kaynaklar çok daha fazla soru seçeneği sunuyor. Bir ya da iki kitaptan elde edilebilecek soru sayısının çok daha üstünde, herhangi bir dijital kaynaktan erişebilmek mümkün. Böylece BİLSEM Sınavlarına hazırlık yapan öğrenciler daha fazla soru çözebilmek ve görebilme imkanı elde edebiliyor.

Dijital Yayınların Sunduğu İmkanlar

Öğrenci ve veliler için son derece önemli olan, 2020 BİLSEM Sınavlarına hazırlık sürecinde en etkili yayınlar belli oldu.

  • Dijital ortamda soruları çözmek için öğrencilere belirli süreler tanınmaktadır. Bu sayede öğrenciler BİLSEM Sınavlarında zamanı daha iyi değerlendirebilmektedir.
  • Dijital yayınlar, basılı kaynaklara göre öğrencilere daha fazla soru çözebilme ve soru çeşidi görebilme olanağı tanımaktadır.
  • Dijital kaynaklara internet ve akıllı cihazın bulunduğu herhangi bir ortamda erişim sağlanabilmektedir. Kitap ya da kalem gibi fiziksel bir ihtiyaca gerek kalmamaktadır.
  • BİLSEM Sınavları tablet üzerinden gerçekleştirildiği için öğrencilerin sınavlara dijital kaynaklardan hazırlanması, sınavda zorlanmamalarını sağlamaktadır.

Veli görüşleri ve çeşitli incelemeler sonucunda en fazla tercih edilen dijital platformlar arasında yer alan MebBilsem, sunduğu pek çok imkanla velilerden tam not almaktadır.

BİLSEM Hazırlıkta Velilerin Dikkat Ettiği Konular

  • Dijital soru içeriklerinin kalitesi.
  • Soru sayısı.
  • Uygulama arayüzü işlevselliği.
  • Eğitim danışmanlığı hizmeti.
  • Video içerikler.

enbasariliokullar.com

1 yorum


  1. Furkan Mehmet

    biz de 2. sinifta bilsem sinavina mebbilsem ile hazirlandik birebir ilgilendiler cok memnun kaldık Oneriyorum tskler

yorumunu bırak