Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

‘Dünyanın En Büyük Dijital Eğitim Altyapısını Kuracağız’

‘Dünyanın En Büyük Dijital Eğitim Altyapısını Kuracağız’

Dünyanın en büyük dijital eğitim altyapısını kurmayı hedeflediklerini belirten Bakan Selçuk, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün sanki okulun ilk dersine başlıyor gibi hissediyorum. Sıralarda otururken, belgeseli izlerken inanılmaz bir heyecan duydum. Çünkü dünyada yapılmayan bir iş yapıldı. Bu çapta bir iş sadece Türkiye’de yapıldı. Çok güzel bir iş çıkardık. Dünyadaki eğitim bakanlarıyla görüşürken bunu övünçle paylaşıyorum.

Türkiye’de TV’nin ulaşmadığı nadir hanelerimiz var. Tamamına yakını TV’ye erişebiliyor. Erişemeyenlerin TV’lerini tedarik etmek noktasında çaba sarf ettik. Mesafede de aldık. Her çocuğumuz okulda gördüğü dersleri TRT EBA’dan izleyebiliyor. Daha da ileri olsun diye EBA internet desteği veriyoruz. Ama dijital eğitim içeriklerinin tamamı TRT EBA’da var. Yüz binlerce içerik yer alıyor.

Dünyanın en büyük dijital eğitim altyapısını kurmayı hedeflediklerini belirten Bakan Selçuk' un konuşması ile ilgili detaylar haberimizde...

Bu mesele sadece eğitim meselesi değil. Burada ortak bir yazgı var. Tüm ülkeler için. Biz MEB olarak istemedik ama ortada bir durum varsa ne yapılması icap ediyorsa onu yaptık. Türkiye’nin tüm ülkelerden daha iyi noktaya nasıl geleceğini planladık ve bunu başardık. Dünyadaki üç, beş ülkeden biri Türkiye.

EBA DESTEK MERKEZLERİNİN SAYISI ARTACAK
Her geçen gün dolu dolu programlarla tüm paydaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Daha fazla içeriğe, daha kapsamlı çalışmalara ihtiyacımız var. Şu an ödevimiz o. Erişemeyen çocuklar için EBA Destek Merkezleri kurduk. Bilgisayara ihtiyacı olan çocuklarımız bu merkezlerde çalışabilirler. Bunların sayısını 20 bine çıkarıyoruz.

Bunun ötesinde farklı çalışmalarımız da var. Bizim MEB olarak yayıncılık deneyimimiz yok. Öğretmenlerimizin yok. Ama ne gerekirse yapmak konusunda tereddüt etmedik. Üç kanaldan yayınlarımız sürüyor. Önümüzde yeni bir dönem yeni bir yıl var. Çocuklarımız için her türlü içeriği sağlama konusunda daha özenliyiz. Daha bilinçliyiz. Elimizdeki kaynaklar da giderek zenginleşiyor.

Öğretmenlerimize, velilerimize içeriklerimiz var. Özel eğitimle ilgili zenginleştirilmiş çalışmalar geliyor. Şu da olsa keşke denilen ne varsa gündeme getiriyoruz. Ekiplerimiz bu işi son derece nitelikli olarak hayata geçiyorlar. Çocuklarımızın kelime hazinelerini geliştirecek, edebi, sanatsal çalışmalar yer alıyor. Spor saati yer alıyor. Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın neler talep ettiği konusunda çalışıyoruz.

Dünyanın en büyük dijital eğitim altyapısını kurmayı hedeflediklerini belirten Bakan Selçuk' un konuşması ile ilgili detaylar haberimizde...

HER TÜRLÜ ÖNERİYE AÇIĞIZ

Dünyanın en büyük dijital eğitim altyapısını kurmayı hedeflediklerini belirten Bakan Selçuk' un konuşması ile ilgili detaylar haberimizde...Tüm bu çalışmalar yeni yayın döneminde de sürecek. Gelişerek devam edecek. Bu arada biz saha çalışmaları konusunda araştırmalar da yapıyoruz. Bu araştırmalar bize gösteriyor ki bir öğrencimiz aynı anda kardeşi TV izlerken dersin tekrarına ihtiyaç duyabiliyor. Tüm bu ihtiyaçları dikkate alarak tekrar yayınları yapıyoruz. Ayrıca özellikle sınav grubu çocuklarımızı için bazı dersler birden fazla öğretmen tarafından anlatılıyor. Neyi tercih ederlerse onu izleyebilirler. Bu arada şunu özellikle söylemek lazım. Tüm bunları yapıyor olmak bizim için yeterli değil. Her türlü öneriye açığız. TRT var. MEB’in büyük bir birikimi var. Stüdyoları defalarca ziyaret ettik. TRT’deki arkadaşlarımızın nasıl heyecanlandıklarını görmek beni gerçekten mutlu etti. Öğretmenlerimizle yek vücut haline geldi TRT’deki arkadaşlarımız. Bu dijital eğitim sürecinde stüdyolardaki verimlilik artmaya başladı. Tüm TRT ve MEB personeline, yetkililerine çok özel teşekkür ediyorum. Biz MEB olarak güven içerisinde daha fazlasını yapabiliriz. Çünkü Türkiye’nin birikimine güveniyoruz. Dünyanın en büyük dijital eğitim altyapılı okulunu kurmak çok güzel bir ifade. Tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. TRT EBA inşallah bundan sonra yıllar boyunca devam edecek. Çünkü biz uzaktan öğretimi de, harmanlanmış eğitimi de bundan sonra değişen dünyanın sıradan bir ihtiyacı olarak karşılamaya devam edeceğiz. Dünyanın en büyük dijital eğitim altyapısını kuracağız. Hayalimiz bu.”

enbasariliokullar.com

yorumunu bırak