Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan Okuyan Balık Kütüphanesi

MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan Okuyan Balık Kütüphanesi

Çocuklara dijital ortamda kitaplara erişim imkânı sunan ‘Okuyan Balık’ sesli kütüphanesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıldı. Okuyan Balık kütüphanesinde çocuklar isterlerse kitapları okuyor, isterlerse dinliyor.

Okuyan Balık kütüphanesi, Bakanlık Merkez Binası Başöğretmen Salonu’ndaki programla tanıtıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hikaye kitaplarıyla çocukların duygu dünyasını genişletmeyi amaçladıklarını belirtti.

 

Okuyan Balık Kütüphanesi Neyi Hedefliyor?

Ziya Selçuk şu açıklamalarda bulundu: “Çocuklarımız sadece hikâye kitaplarını okumakla kalmıyorlar, müfredat içerikleriyle de bağlantı kuruyorlar. Neden hikâye üzerinden gidiyoruz? Çünkü hayatın kendisi hikâye. Akademik çalışmalarının yanında duygusal, sosyal becerileri geliştirmek bizim için çok önemli. Hikâyeleri zenginleştirerek çocukların bir kurgu üzerinden zenginleşmelerine de katkı sağlıyoruz.

ÖĞRENCİLERİN HİKÂYELERİNİ DE KOYABİLİRİZ

Bu çalışma hazırlanırken kültürümüzün üzerinden gitmeye çalıştık. Anadolu’dan yola çıktık. Çocuklar isterlerse okuyabilirler isterlerse de dinleyebilirler. İkisini birlikte de yapabilirler. Bu kütüphane zenginleşecek. Çocuklarımıza somut kitapların yanı sıra dijital kitaplar da vermeyi istiyoruz. Çocuklarımızın kalbine hitap etmek istiyoruz. Okuyan Balık’ı tüm ailelere tavsiye ediyoruz. Öğretmenlerimiz bu hikâyelerden kendi derslerini işlerken de yararlanacaklar. Çocukların yazdıkları hikâyeleri de buraya koyabiliriz. Önemli olan çocukların okuma zevkini geliştirmek. Büyükler gibi küçükler de okudukça güzelleşecekler.”

Kitap Sayısı Artacak

Öğrencilere “Sesli kütüphaneyi nasıl buldunuz?” sorusu yöneltildi. Alınan cevaplar karşısında Bakan Selçuk, “Çocukların bu konuya nasıl yaklaştığını çok önemsiyoruz. Çocuklarımız bir şeyi beğendiyse o iş güzeldir. Bizden talepleri oldu. Kitapları arttırmaya yönelik çalışmalar yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 yorum


  1. Emre Savaş

    Başarılı bir çalışma, çocukların erken yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanması çok önemli.

yorumunu bırak