Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Okul Kantinleri Açılıyor!

Okul Kantinleri Açılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın yazısına göre okullardaki kantinler açılabilecek.

Okul kantinleri açılıyor! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı yazıda, okul kantinlerinin 13 Mart’tan itibaren kapalı kaldığı hatırlatıldı. Yüz yüze eğitimin başladığı ilkokullar ile 8 ve 12’nci sınıfların bulunduğu kurumlarda kantin gibi yerlerin 19 Ekim’den itibaren açılmasına karar verildi.

OKUL KANTİNLERİ SINIRLI SAYIDA ÜRÜN SATILACAK

Okullardaki kantinler açılıyor. Edinilen son dakika bilgisine göre; okul kantinleri 19 Ekim 2020 tarihinden itibaren açılacak. Detaylar ise şu şekilde:

Kantinlerde satılmasına izin verilen ürünler daraltılacak ve sınırlı sayıda ürünün satılmasına izin verilecek. Satışına izin verilecek bu ürünlerin neler olacağı ise henüz açıklanmadı. Sağlık Bakanlığı’nın çalışması sonucunda bu listenin netleşeceği öğrenildi.

KANTİN KİRA BEDELLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Okul kantinleri açılıyor! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı yazıda, okul kantinlerinin 13 Mart’tan itibaren kapalı kaldığı hatırlatıldı.

Okula az öğrencinin gelmesi, kantinlerde sınırlı ürün satılacak olması kantin işletmecilerinin cirolarını önemli ölçüde etkileyeceği için alınan her idari karar sonrası kira bedeli buna göre yeniden belirlenecek. Normalde kantinlerin kira bedelleri ‘muhammen bedel tespit komisyonu’ tarafından belirleniyordu. Pandemi dönemiyle sınırlı kalmak koşuluyla bu yerlerin kira bedelleri komisyon tarafından değil, okul idareleri tarafından MEB’in belirlediği usullere göre belirlenecek.

YENİ KİRALAMALARA İZİN VERİLMEYECEK
Kira bedelleri pandemi sürecinde yüz yüze eğitime devam eden öğrenci sayısı ve yüz yüze eğitime devam edilen gün sayısında yapılan değişiklikler doğrultusunda her idari karar sonrasında yeniden belirlenecek. Kantin işletmesi bulunmayan okul ve kurumlarda pandemi sürecinde kantin kiralama işlemleri yapılmayacak.

yorumunu bırak